Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 9 | (20.04.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 9 | (20.04.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Çekirdeğin tahrip gücünün ve ilk hızının yüksek olmasına aşağıdakilerden hangisi etkili değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yivli silahlarda, ateşlenen fişek çekirdeği yiv ve setlere uyarak döner. Çekirdeğin namlu içinde bir defa dönmesi ile namlu içerisinde aldığı mesafeye ……………. denir. Tanımda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Birden fazla kişi tarafından kullanılabilen ateşli silahlara ne denir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerin hangisinde ateşleme sırası doğru verilmiştir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisinde rampa doğru olarak tarif edilmiştir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi fiziksel ve psikolojik hatalara bağlı atış hatası değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

6136 sayılı Kanuna göre aşağıdakilerden hangisi ateşli silahların taşınmayacağı yerlerden biri değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdaki parçalardan hangisi gövde üzerinde bulunmaz?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Nişan hattı ile ilgili olarak aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi otomatik/yarı otomatik tabancalarda kovan atma tertibatı içerisinde yer almaz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.