Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 43 | (02.08.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 43 | (02.08.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında aşağıdakilerden hangisi ateşli silah taşınabilecek yerlerdendir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almasına engel değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silahlarda namlu içerisindeki çıkıntılara ne ad verilir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sökülmüş silahın takılması işleminde takip edilecek yol aşağıdakilerden hangisidir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un ilgili maddesindeki “Silah bulundurma ve taşıma yetkisi” belirlemede usul nedir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
MP-5 makineli tabanca da atış anında elimizin yanmasını önleyen parça hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Silahı emniyetli olarak nasıl kullanacağını öğrenmedikçe hiç kimse silah kullanmamalıdır” bu bağlamda Genel Emniyet Kuralları açısından aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi kabza kavramada yapılan hatalardan değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Görevlerde kullanılan demirbaş silahların devir teslimlerinde silahta herhangi bir anormallik (çatlak, kırık vb.) var ise ne yapılır?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.