Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 37 | (06.06.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 37 | (06.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi silah bakım ve temizliğinde kullanılan malzeme değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Tabancaların parçalarından sürgü takımında hangi unsur bulunmaz?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Nişan tertibatında namlu gerisinde olan arpacığın şekline göre oyuk kısmı tam daire yarım daire, dikdörtgen, üçgen şeklinde olabilen parçaya ne ad verilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ateşli silahlarda iğnenin darbesi ile fişeğin ateşlenen parçası hangisidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi namluda bulunan yiv ve setlerin görevleri arasında sayılmaz?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Poligonda atış eğitimi alan özel güvenlik görevlisinin silahı tutukluk yaptığı taktirde öncelikli yapması gereken hareket tarzı hangisidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Silahlı özel güvenlik görevlilerinin görev değişiminde birbirlerine silah teslim ederken dikkat edecekleri en önemli husus hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatında yer almaz?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun ve ilgili Yönetmelik kapsamında bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu da dahil zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakledilmesindeki usul nedir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Gaz tabancaları hangi silah grubunda yer alır?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.