Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 36 | (04.06.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 36 | (04.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Silahların genel olarak sınıflandırılmasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Tek hareketli sisteme sahip olan tabanca hangisidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

MP-5 Makineli tabanca da atış anında elimizin yanmasını önleyen parça hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Barut gazı basıncıyla geriye giden sürgünün tekrar yerine gelmesini hangi parça sağlar?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Ateşli silahlarda tetiğin görevi, hem horozu kurmak hem de düşürmek ise bu silahlar nasıl silahlardır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Namlu içerisinde bulunan yiv ve setlerin aşınması sonucu hangisi meydana gelmez?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bazı ateşli silahlarda bulunan kilitleme makaralarının görevi nedir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Uzman personel tarafından yapılan ve gerektiğinde parça değişen bakım aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“……………...özelliği nedeniyle öldürücü, yakıcı, zehirleyici, bayıltıcı, göz yaşartıcı vb. etkilere sahip silahlara ………………silahlar denir.” ifadesindeki noktalı yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir ?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

İlk dolduruşu atıcı tarafından yapıldıktan sonra, tetik çekili tutulduğu sürece kendi kendine fişek yatağına fişek süren ve boş kovan atan silahlara ne ad verilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.