Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 34 | (01.06.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 34 | (01.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi tetik disiplini hatalarındandır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Şarjör yayının üst kısmında bulunan ve fişeklerin üzerine yerleştirildiği parçaya ne denir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki parçalardan hangisi yarı otomatik bir tabancanın sürgü bölümünde yer almaz?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ateşli silahlarda tetik çekildiğinde, iğnenin çarpması sonucu fişekte ilk ateşlemenin meydana geldiği yere ne denir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İlk dolduruş atıcı tarafından yapıldıktan sonra tetiği her çekişte bir atış yapan ve ikinci atışa hazır hale gelen tabancalara ne denir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Ateşli silahlarda, yanma ile oluşan gaz basıncı sayesinde fişek çekirdeğinin hedefe fırlatılmasına yarayan, yanıcı, patlayıcı katı maddeye ………denir.


Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silahın boş kovanı atmamasına neden olabilecek sebeplerden biri değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Aksi ispatlanana kadar tüm silahlar………… olarak kabul edilir.’’ Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelirse doğru bir ifade olur?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Tabanca atışında atıcının istikrarsız atış yaptığını gösteren seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Otomatik tabanca ve tüfeklerde ilk dolduruş …….tarafından yapılır. Bu işlem sonucu fişek …………. yerleşir. Fişek ateşlemeye hazırdır. Horozda dolduruş esnasında kurulmuştur. Tetiğin çekilmesiyle …………. iğne veya kapsüle hızla vurur. Kapsülde meydana gelen alev,……… geçerek barutu ateşler. Çekirdek kovandan hızla ayrılır ve ……..içinde ileriye doğru …….. sayesinde sağa dönerek gider.”

Cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi gelirse doğru bir ifade olur?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.