Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 33 | (31.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 33 | (31.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silahın boş kovanı atmamasına neden olabilecek sebeplerden biri değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ateşli silahlarda, yanma ile oluşan gaz basıncı sayesinde fişek çekirdeğinin hedefe fırlatılmasına yarayan, yanıcı, patlayıcı katı maddeye ………denir.


Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Gerdeli yukarı iterek, her fişeğin şarjör dudakları arasında tam olarak oturmasını sağlayan yaya ……..denir.


Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi sürgü gurubunun parçalarındandır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Mermi çekirdeğinin istikrarlı bir şekilde hedefe gitmesini sağlayan parçaya …..…denir.


Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi ateşsiz silahlar arasında yer almaz?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Çekirdeğin namluyu terk ettiği andaki hızına ne denir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ateşli silahlarda tetiğin çekilmesinden başlayıp, iğnenin kapsüle darbe yaparak barutu ateşlemesine kadar geçen süreci sağlayan sisteme ne ad verilir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi tetik hatalarından değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İlk dolduruş atıcı tarafından yapıldıktan sonra tetiği her çekişte bir atış yapan ve ikinci atışa hazır hale gelen tabancalara ne denir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.