Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 32 | (30.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 32 | (30.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi hareketli namluda bulunan parçalardan biri değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Tabancalarda tırnağın kırık veya tırnak yayının deforme olmasından kaynaklanan tutukluk sonucu aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

“Silahı emniyetli olarak nasıl kullanacağını öğrenmedikçe hiç kimse silah kullanmamalıdır” bu bağlamda genel emniyet kuralları açısından aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun‟un ilgili maddesindeki “Silah bulundurma ve taşıma yetkisi” belirlemede usul nedir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

MP-5 makineli tabanca da atış anında elimizin yanmasını önleyen parça hangisidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kuru tetik çalışmasından önce dikkat etmemiz gereken husus aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Görevlerde kullanılan demirbaş silahların devir teslimlerinde silahta herhangi bir anormallik (çatlak, kırık vb.) var ise ne yapılır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Ülkemizde silahlarla ilgili genel düzenlemeler, ateşli ve ateşsiz silahların taşınması ve bulundurulması hangi kanuna göre yapılmaktadır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.