Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 3 | (12.04.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 3 | (12.04.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Hangi kanuna göre silah taşıma ve bulundurma ruhsatı düzenlenmektedir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Birden çok kişinin ya da başka vasıtaların yardımı olmaksızın kullanılamayan, tahribat gücü yüksek olan silahlar ağır ateşli silahlar sınıfına girer. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde ağır ateşli silah yoktur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Emniyet sistemi olmayan silah aşağıdakilerden hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silahın ateş almasını aşağıdakilerden hangisi engellemez?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silahta kovanın dışarı atılmasını hangisi sağlar?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Sökülen silah takılırken hangi yol izlenmelidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Fişek bitince sürgünün geride kalmasına yarayan ve silahın sürgüsü ile namlusunu gövdeye sabitleyen parçanın ismi nedir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun/Yönetmelik kapsamında yer alan taşıma ya da bulundurma ruhsatı alabilmek için yaş şartı nedir ve ruhsat kaç yıllık olarak verilir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kovan atma tertibatı hangi bölümlerden oluşmaktadır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Gez ve arpacığın oluşturduğu sistemin adı hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.