Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 28 | (23.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 28 | (23.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Çekirdeğin tahrip gücünün ve ilk hızının yüksek olmasına aşağıdakilerden hangisi etkili değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdaki parçalardan hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlar?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yivli silahlarda, ateşlenen fişek çekirdeği yiv ve setlere uyarak döner. Çekirdeğin namlu içinde bir defa dönmesi ile namlu içerisinde aldığı mesafeye ……………. denir. Tanımda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Birden fazla kişi tarafından kullanılabilen ateşli silahlara ne denir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerin hangisinde ateşleme sırası doğru verilmiştir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisinde rampa doğru olarak tarif edilmiştir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yiv ve set silahın hangi parçasında bulunur?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

6136 sayılı Kanuna göre aşağıdakilerden hangisi ateşli silahların taşınmayacağı yerlerden biri değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Atış sırası bekleyen fişeklerin işgal ettiği yere ……… denir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kuru tetik çalışmasından önce dikkat etmemiz gereken en önemli husus aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.