Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 26 | (21.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 26 | (21.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Silahımızın tırnağının kırık, aşınmış veya tırnak yayının kırık yahut özelliğini kaybetmiş olması aşağıdaki olası mekanik arızalardan hangisini doğurur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Fişek çekirdeği veya saçma tabir edilen özel şekil ve nitelikteki maddeleri, barut gazı veya bu neviden patlayıcı ve itici güç ile uzak mesafelere kadar atabilen silahlara ne ad verilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahlar için taşıma ruhsatı belgesi kaç yıl geçerlidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Mermi ve saçma adı verilen özel nitelikteki cisimleri uzak mesafelere gönderen silahın parçasına verilen isim hangisidir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silah ile nişan alma sırasındaki en önemli nişan elemanı hangisidir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlisi doğru nişan almada aşağıdakilerden hangisine uygun hareket etmelidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan parçalar arasında yer almaz?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Poligonda atış yapan özel güvenlik görevlisinin silahı tutukluk yaptığında öncelikle yapması gereken hareket tarzı ne olmalıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.