Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 24 | (15.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 24 | (15.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Hangi kanuna göre silah taşıma ve bulundurma ruhsatı düzenlenmektedir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Birden çok kişinin ya da başka vasıtaların yardımı olmaksızın kullanılamayan, tahribat gücü yüksek olan silahlar ağır ateşli silahlar sınıfına girer. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde ağır ateşli silah yoktur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Şarjör tüpündeki şarjör yayının ucuna takılan ve fişeklerin üstüne yerleştirildiği parçanın ismi nedir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Emniyet sistemi olmayan silah aşağıdakilerden hangisidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silahın ateş almasını aşağıdakilerden hangisi engellemez?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

(9x19)’luk Fişekte 9 rakamı çekirdeğin çapını ifade eder. 19 rakamının anlamı nedir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silahın dolduruş yapmasını engelleyen faktörler içinde hangisi yer almaz?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

14’lü Browning tabancanın emniyet sistemi hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Fişek bitince sürgünün geride kalmasına yarayan ve silahın sürgüsü ile namlusunu gövdeye sabitleyen parçanın ismi nedir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun/Yönetmelik kapsamında yer alan taşıma ya da bulundurma ruhsatı alabilmek için yaş şartı nedir ve ruhsat kaç yıllık olarak verilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.