Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 2 | (11.04.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 2 | (11.04.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Fişek çekirdeği veya saçma tabir edilen özel şekil ve nitelikteki maddeleri, barut gazı veya bu neviden patlayıcı ve itici güç ile uzak mesafelere kadar atabilen silahlara ne ad verilir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Mermi ve saçma adı verilen özel nitelikteki cisimleri uzak mesafelere gönderen silahın parçasına verilen isim hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Silah ile nişan alma sırasındaki en önemli nişan elemanı hangisidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Poligonda atış yapan özel güvenlik görevlisinin silahı tutukluk yaptığında öncelikle yapması gereken hareket tarzı ne olmalıdır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki şekilde görülen gez ve arpacık ile ilgili nişan hatası ve hedefteki sonucu hangi nişan hattı sebebiyle oluşmuştur?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Toplu tabancalarda tırnak vazifesini hangi parça görür?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Silahlarda ateşlenen fişek çekirdeği yiv ve setlere uyarak döner. Çekirdeğin namlu içinde bir defa dönmesi için namlu içerisinde ilerlediği mesafeye ……………. denir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere ........... derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır.


Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.