Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 17 | (05.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Silah Soruları – 17 | (05.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bazı ateşli silahlarda bulunan kilitleme makaralarının görevi nedir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ateşleme sırasında şarjörde fişek bitmesine rağmen sürgünün geride kalmamasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Fişeklerde, kapsülde bulunan hassas maddenin yanması ile oluşan alevin baruta intikal etmesini sağlayan bölüme ne ad verilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Fişek, fişek yatağına girmiyorsa……………… Boşluğu tamamlamak için aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Toplu tabancalarda tırnak vazifesini gören parça aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Biyolojik silahları diğer silahlardan ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Fişek çekirdeğinin delme gücü direk olarak aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi çekirdeksiz fişeklerden değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Hedefe nişan alırken arpacığın, gez içerisinde sağa-sola veya aşağıya-yukarıya eşitlenememesi hangi mekanik hatayı oluşturur?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.