Gündem, kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Ertelenen ÖGG Sınavı (90. Eğitim ve 66. Yenileme) Ne Zaman? hakkında bilgiler vereceğiz.
Ertelenen ÖGG Sınavı (90. Eğitim ve 66. Yenileme) Ne Zaman?
Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) olmak isteyen adaylar için Temel Eğitim ve Yenileme Eğitim Sınavları devam etmektedir. Son olarak 89. Eğitim Sınavı ve 65. Yenileme Eğitim Sınavı yapılmıştır. 90. Eğitim Sınavı ve 66. Yenileme Sınavı’nın ise yakın zamanlarda yapılması beklenmektedir. Ancak gelen son haberlere göre Özel Güvenlik Eğitim Sınavı’nın (ÖGG) ertelendiği belirtilmiştir.
Özel Güvenlik Kurslarının ardından gelen sınavlarda başarılı olan adaylar Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) olmaya hak kazanmaktadırlar. İlköğretim mezunu adaylar silahsız, ortaöğretim mezunu adaylar ise silahlı olarak güvenlik görevlisi kartı alıp görevlerine başlayabilirler. Özel Güvenlik Kurslarında 60 puan alan adaylar sertifika almaya hak kazanırlar. Özel Güvenlik Kurslarında 4 sınav hakkı vardır. 60 puan alamayan adaylar 4 sınava harçlarını ödeyerek girmeye hakları vardır. 4. Sınavın sonunda da sınavı geçemeyen adayların yeniden Özel Güvenlik Kurslarına kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
13 Aralık 2020 tarihinde yapılması planlanan 90. Eğitim Sınavı ve 66. Yenileme Eğitim Sınavı’nın 30 Kasım 2020 tarihli Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni Koronavirüs tedbirleri nedeniyle İleri bir tarihe ertelendi ve yapılan açıklamada “13 Aralık 2020 tarihinde ülke genelinde yapılması planlanan Özel Güvenlik 90. Temel Eğitim ve 66. Yenileme Eğitim Sınavları ileri tarihe ertelenmiştir. Bu doğrultuda ertelenen sınavlar nedeniyle kimliğini yenilememiş olan özel güvenlik görevlilerinin kimlik geçerlilik süreleri yapılacak olan ilk sınava kadar geçerli sayılacaktır” denildi.
Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) olabilmek için bazı gerekli şartlar vardır. Bu şartlara sahip olunduğu taktirde sertifika almak ve bu görevi yerine getirmek daha kolaydır. Bu şartlar ise şu şekildedir;
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- Silahlı güvenlik olabilmek için 21 yaşından büyük olmak
- Silahlı güvenlik veya silahsız güvenlik belgesine sahip olmak
- Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak
- Öğrenim durumu olarak en az lise mezunu olmak
- Mesleğin gerektirdiklerini yapmakta herhangi bir sağlık sorununa sahip olmamak
- Erkek adaylar için askerliği yapılmış veya herhangi bir sağlık sorunu olmaması
- Vardiyalı bir şekilde çalışmaya müsait olmak
- İŞKUR’a kayıtlı olmak gerekmektedir.