Bekçi Adayları, bu yazımızda sizlere El Titremesi – Titreme (Tremor) Bekçi Olmaya Engel Mi? hakkında bilgiler vereceğiz.
El Titremesi – Titreme (Tremor) Bekçi Olmaya Engel Mi?
Titreme (Tremor) Bekçi Olmaya Engel Mi?
Bekçi alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre Bekçi adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi sadece geçerli olmaktadır. Diğer bölümler elenme sebebi sayılıyor. Sizlere aşağıda öğrenci adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında Titreme ile geçerli olan şartlar neler olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağım. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.
Titreme (Tremor) Nedir?
Titreme, vücudun bir veya daha fazla kısmının ileri-geri hareketlerini (salınımları) içeren kasıtsız, ritmik bir kas hareketidir. Bu istemsiz hareketlerin en yaygın olanıdır ve el, kol, kafa, yüz, ses, gövde ve bacakları etkileyebilir. Çoğu titreme ellerde oluşur. Bazı kişilerde, titreme nörolojik bir bozukluğun belirtisidir veya bazı ilaçların bir yan etkisi olarak ortaya çıkar. Bununla birlikte, en yaygın tremor formu, büyük ölçüde sağlıklı insanlarda görülür. Titreme yaşamı tehdit etmese de, bazı insanlar için utanç verici olabilir ve günlük görevleri yerine getirmeyi zorlaştırabilir. Titremesi olan kişilerde yakınmaların şiddeti özellikle stres, uykusuzluk ve aşırı kafein tüketimi ile artabilmektedir.
29 Eylül 2019 Tarihinde Emniyet Sağlık Yönetmeliğinde Güncelleme Yapılmıştır.
Güncel Sağlık Yönetmeliği Maddesidir.
Titreme (Tremor) Bekçi Olmaya Engel Mi?
Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde Belirtilen Madde:
Organ ve sistem fonksiyonlarını bozmayan, hareket bozuklukları (tremorlar ve diğerleri) öğrenciliğe engeldir.
Ancak direk eleme sebebi diyemiyoruz muayene sonrası doktor karar veriyor.