EKPSS Zihinsel Engelli Sınav Süresi Ne Kadar? Detaylı!

0
422

EKPSS Adayları, bu yazımızda sizlere EKPSS Zihinsel Engelli Sınav Süresi Ne Kadar – Detaylı hakkında bilgiler vereceğiz.

EKPSS Zihinsel Engelli Sınav Süresi Ne Kadar – Detaylı

a) Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayanlar (Sadece 40 dakika 100 dakika (varsa) şekilli sorularda soru kitapçığına bakabilirler.)

(Sınav süresinin ilk 75 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan çıkılamaz.)

b) Soruları kendisi okuyabilenler 20 dakika 80 dakika

(Sadece işaretleyici yardımı alanlar dâhil) (Sınav süresi tamamlanmadan sınav salonundan çıkılamaz.)

Dikkat: Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep eden adayların soruları kendisinin de okuması sınav kurallarına aykırıdır. Sınava başvuru esnasında okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep eden adaylara, sınavda soruları sınav görevlileri okuyacak, adayların soruları okumasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Adayın kendisi de soruları okuduğu takdirde sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınavda okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep eden adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Kurallara uymayan adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

Zihinsel Engelli Grubunda olup okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alan adayların (varsa) şekilli sorularda soru kitapçığına bakmalarına izin verilecektir.

Adayların Sınava Giriş Belgesinde sınav süresi, ek süre dahil yazılı olacaktır.

EKPSS Nedir? 

 “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına Kimler Girebilir?

EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir (“Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında alınmış “Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)” için Özel Gereksinim Kodu 2/Özel Gereksinim Düzeyi “Hafif düzeyde (ÖGV)” ve üzeri olanlar dahil).

Sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS veya kuraya başvuramazlar.

Diğer Başvuru Şartları

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak, Genel olarak 18 yaşını tamamlıyanlar Devlet memuru olabilirler. Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartiyle Devlet memurluklarına atanabilirler.

3. Bu Kanunun 41 nci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,

4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

5. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (…)(1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

6. Askerlik durumu itibariyle;

a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,

b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,

c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin