Üniversite adayları Bölüm Tanıtım kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Nedir? Eğitim Süresi – Dersleri – Mezunu İş Olanakları Nelerdir? hakkında bilgiler vereceğiz.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Nedir?
Çocuk Gelişimi Bölümü, doğumdan on sekiz yaşına kadar çocukların (resmi ve gayri resmi) gereksinimlerinin saptanması, özel durumları bulunan çocukların gelişimine yardımcı olacak yetkin elemanların yetiştirilmesini amaçlayan eğitim programıdır. Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık ön lisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü İş İmkanları Nelerdir?
Çocuk Gelişimi Uzmanları iş hayatına atıldıklarında;
- Kreş,
- Özel Yuva,
- Hastane,
- Bakım Evi,
- Anaokulu,
- Gündüz Bakım Evleri,
Ve benzeri hizmetlerin verildiği yerlerde görev alabilirler. Diledikleri takdirde pedagoji formasyonu alarak Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında yer alan kurumlarda okul öncesi öğretmenliği yapabilirler, ya da kız meslek liselerinde eğitmen olarak da görev alabilirler.
ÖSYM Hangi Puan Türü ile Alıyor?
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünü okumak isteyen kişilerin ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nın (YKS) birinci ve ikinci oturumuna girmesi gerekmektedir. Birinci oturum olan TYT sınavında baraj puanının geçilmesinin ardından ikinci oturuma girmeye hak kazanılır. İkinci oturum olan AYT sınavında elde edilen puan ve başarı sırasına göre üniversiteye yerleştirilmektedir. Bu bölümü tercih edecek kişilerin eşit alanda başarılı olmaları gerekmektedir.