Cevher Hazırlama Mühendisliği Nedir?

0
636
Cevher Hazırlama Mühendisliği Nedir? Eğitim Süresi - Dersleri - Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Üniversite adayları Bölüm Tanıtım kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Cevher Hazırlama Müh. Nedir? Eğitim Süresi – Dersleri – Mezunu İş Olanakları Nelerdir? hakkında bilgiler vereceğiz.

Cevher Hazırlama Müh. Bölümü Nedir?

Cevher Hazırlama Mühendisliği, doğal kaynaklardan elde edilen metalurji, cam, seramik, demir-çelik, deterjan , çimento, yapı malzemeleri, boya ve enerji üretimi gibi alanlarda kullanımı söz konusu olacak olan maddelerin operasyonlara hazır hale gelmesini sağlamayı amaçlayan çok disiplinli bir mühendislik programıdır. Cevher Hazırlama Mühendisliği, üniversitede Maden Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Her mühendislik bölümünde olduğu gibi bu bölüm de yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Cevher Hazırlama Mühendisleri, doğal kaynaklarla elde edilen madeni kaynakların farklı operasyonlarda kullanımına hazır hale getirilmesi konusunda her türlü operasyondan sorumlu olurlar.

Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

Mezunlar madenler ve enerji kaynakları üzerine çalışmalar gerçekleştiren birçok kurum ve kuruluşta çalışabilirler. Örnek vermek gerekirse;

  • Demir Çelik Fabrikaları,
  • Cevher Zenginleştirme Tesisleri,
  • Nadir Toprak Metallerin Zenginleştirilmesi Tesisleri,
  • Termik Enerji Santralleri,
  • Kırma ve Öğütme Sistemleri,
  • Temiz Katı Yakıt Üretimi Tesisleri,
  • Nükleer Ham Madde Üretimi ve Teknolojisi Firmaları,
  • Cam ve Seramik Üretim Tesisleri

Ve benzeri birçok sektörde yer alabilirler. Tüm bu iş imkanlarından devlet kurum ve kuruluşları da söz konusudur ve buralarda var olan imkanlardan faydalanabilmek için mezunların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edecekleri puan belirleyici olur.

ÖSYM Hangi Puan Türü ile Alıyor?

Bölümü okumak isteyen kişilerin ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nın (YKS) birinci ve ikinci oturumuna girmesi gerekmektedir. Birinci oturum olan TYT sınavında baraj puanının geçilmesinin ardından ikinci oturuma girmeye hak kazanılır. İkinci oturum olan AYT sınavında elde edilen puan ve başarı sırasına göre üniversiteye yerleştirilmektedir. Bu bölümü tercih edecek kişilerin sayısal alanda başarılı olmaları gerekmektedir.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin