Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

0
577
Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü

Üniversite adayları Bölüm Tanıtım kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Eğitim Süresi – Dersleri – Mezunu İş Olanakları Nelerdir? hakkında bilgiler vereceğiz.

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Boşnak Dili ve Edebiyatı, Balkan ülkelerinden bir tanesi olan Bosna Hersek’in resmi dili olan Boşnak dili ve edebiyatında yer alan eserlere ek olarak Bosna Hersek’in kültürü üzerine araştırmalar gerçekleştirerek gelecek meraklı nesillere aktarmayı amaçlayan Edebiyat Fakültesi kapsamında eğitim veren 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümünü tercih edecek kişilerin sabırlı ve yaratıcı olması, iletişime açık olması, üst düzeyde yazılı ve sözlü iletişim becerilerine sahip olması, yabancı dil ve kültürlere ilgi duyması, yeniliklere ve gelişime açık olması, güçlü bir belleğe ve okuduğunu anlama yeteneğine sahip olması, yazılı metinler üzerinde uzun süre çalışabilme sabrına ve isteğine sahip olması gerekmektedir.

Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan kişilerden Boşnak dili ve bu dilde yazılmış eserler, Bosna Hersek kültürü üzerine çalışmalar gerçekleştirerek araştırmaları sonucu elde etmiş olduğu verileri ve hakimi olduğu bu dil bilgisini ilgili kitlelere aktarabilmesi beklenmektedir.

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan kişiler için iş imkanları oldukça geniştir. Kamu sektöründe Üniversitelerde, Büyükelçilik, Dışişleri Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı, Diyanet İşleri, Türk Hava Yolları gibi alanlarda çalışmaları mümkündür. Ayrıca özel sektörde de oldukça geniş bir iş imkanına sahiptir. Medya sektör, Turist Rehberliği, Çevirmenlik, Halk Eğitim Merkezleri, Turizm Şirketleri, Uluslararası Ticaret Firmaları da çalışma alanları arasında yer almaktadır.

ÖSYM Hangi Puan Türü ile Alıyor?

Boşnak Dili ve Edebiyatı bölümünü tercih edecek adayların Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nın (YKS) birinci ve üçüncü oturumuna girmeleri gerekmektedir. Birinci oturum olan TYT sınavında baraj puanının geçilmesi şartıyla üçüncü oturuma girmeye hak kazanılır. Üçüncü oturum olan YDT sınavında elde edilen puan ve başarı sırasına göre öğrenciler Edebiyat Fakültelerine yerleştirilir.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin