Blog Yazıları Ne Kadar Uzun Olmalı? İçeriği Nasıl Olmalı?

0
625

Teknoloji Sevdalıları, bu yazımızda sizlere Blog Yazıları Ne Kadar Uzun Olmalı? İçeriği Nasıl Olmalı hakkında bilgiler vereceğiz.

Blog Yazıları Ne Kadar Uzun Olmalı? İçeriği Nasıl Olmalı?

Blog yazılarında uzunluk önem taşımaktadır ve genellikle 300 kelimeden az olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Blog yazılarının uzunluğu genel olarak 300 kelimeden az olmamalıdır. Çünkü 300 kelimeden az olması anlatılacak bir şeylerin var olacağı merakını doğurmaktadır. Bu nedenle yazılar yeterli uzunlukta olmalıdır. Okuyan kişiyi sıkmadan konuyu anlatmalıdır. Amaç kelime sayısına ulaşmak olmamalıdır.

Google tarafından uzun yazılara, kısa yazılara göre daha üst sıralarda yer verdiği söylenmektedir. Ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Bu şekilde düşünmek yerine blog yazılarını, arama motoru için düzenlemek daha doğru olacaktır.

Yapılan çalışmaların bazıları, içerik uzunluğunun iyi SEO performansı için önemli olduğunu belirtmektedir. Bazı bilinen durumlar hakkında görüşler şunlardır.

Uzun içerikler Daha Fazla Trafik Alır

Google sıralama faktörleri açısından geri bağlantılar oldukça önemlidir. Çünkü bu durum PageRank algoritmasının esaslarını oluşturmaktadır. Kelime sayısı ile geri bağlantılar arasında güçlü bir korelasyon bulunmaktadır.

Bilinmektedir ki uzun yazılar kişileri kendine daha kolay bağlamaktadır. Ancak bu durum doğru gibi görünse de veriler bunu yansıtmamaktadır. Genellikle 1000 kelimeden sonra yazılar geri bağlantı noktasında düşüşe geçmektedir.

Genel olarak kısa yazılar bilgileri tam vermemektedir. Ancak uzun yazılar ise bilinmesi gereken konulardan uzaklaşarak bilmenin güzel olacağı konuları da içermektedir. Bu durum ise gerekli gereksiz tüm bilgileri içerdiği anlamına gelmektedir. Bu durumda ise daha az kişi bağlantı kurmaya başlar. Bu da daha az insanın geri bağlantım kuracağı anlamına gelmektedir. Bununla ilgili yapılması gereken ise konuyu olabildiğince kısa ve öz şekilde anlatmaktır. Burada uzunluğa odaklanmadan konunun özünü anlatmaya çalışın. Örneğin patates yemeği nasıl yapılır yazısında patates yetiştirme tekniklerinin olmasına gerek yoktur. Hangi tip ürünlerin kullanıldığını anlatmak ve nasıl pişirildiğini bildirmek en doğrusu olacaktır. Gereksiz ve karmaşık bilgiler geri bağlantıları engelleyecektir.

Blog Yazıları Ne Kadar Uzun Olmalı İçeriği Nasıl Olmalı

Uzun İçerikler Organik Trafiği Artırır

Bilinen şudur ki uzun yazılar daha fazla organik trafik almaktadır. Bir kısmı doğru olsa da genelde bu şekilde değildir. Kişiler Google için daha uzun yazıları daha üst sıralara taşıma eğiliminde olduğunu söylemektedir. Ancak veriler bunları desteklememektedir.

2000 kelimeye kadar olan yazıların on bin kelimeye kadar olan yazılara göre daha fazla organik trafik aldığını veriler bizlere bildirmektedir. Yine uzun yazılar daha az arama trafiği almaktadır. Ancak bu durumun tersinin düşünülmesinin sebebi ise şudur. Uzun yazılar daha uzun kuyruklu anahtar kelimeler içermektedir. Yine burada da dikkat edilmesi gereken konu şudur. Gerekli olan tüm bölümler içeriğe eklenmelidir. Ancak önemsiz olan kısımlar eklenmeyerek yazı gereksiz uzatılmamalıdır.

Bu durumu oluşturmak için yapılacak en iyi çalışma yazınız ile ortak noktalar içeren ve üst sırada bulunan diğer sayfalara bakmaktır. Sizin ile ilgili içerikler nelerden bahsetmektedir. Ve nasıl trafik almaktadır. Bunlara bakarak sizlerin de yazılarında olması ve olması gereken yerlere ulaşması mümkündür. Yine burada dikkat edilmesi gereken konu uzunluğa odaklanmadan sadece içerik ile ilgili bilgileri doğru ve kısa şekilde vermeye gayret göstermektir.

Blog Yazılar Neden Kısa Olmalıdır?

Ortalama bir blog yazısı belirli bir uzunluktan sonra daha az geri bağlantı almaktadır. Çünkü kimse fazlasını okumak istemez. İstediği bilgiye hemen ulaşmak ve öğrenmek istemektedir. Bu nedenle kısa ve öze yazılar daha ilgi çekmektedir.

Yapılan araştırmalarda 7 dakikadan uzun süren yazılarda katılım giderek düşmektedir. Ne kadar kısa sürede bilgi aktarılırsa organik trafik bağlantısı oluşturma ihtimali daha fazla olacaktır.

Yine yapılan bir diğer araştırmada insanlar genellikle dakikada 250 kelime okumaktadır. 7 dakika süren bir okumada yaklaşık olarak 1750 kelime okunmuş olur. Tabi ki bu süreden daha uzun süren yazılar olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken konu anlatılan konunun öz ve kısa bir şekilde anlatılmasıdır.

Blog Yazıları Ne Kadar Uzun Olmalı İçeriği Nasıl Olmalı

Kelime Sınırına Takılmayın

Bazı konular üç yüz kelimede anlatılmalı iken başka konular belki 3000 kelimeden fazla sürebilir. Nedenle öncelik, dokunma değil, bu konunun kısa ve öz bir şekilde anlatılmasına verilmelidir.

Yine içeriklerde anlatılması gereken birçok konu olabilir. Ancak burada gereksiz alanları, kesmek en doğrusu olacaktır. Bununla beraber, yazılarınızı hiç yakınlarınızdan birine okutmak en doğrusu olacaktır. Çünkü başkaları bu yazılarda bulunan gereksiz alanları daha iyi anlayabilir.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak yazların kısa ve öz şekilde yazılması gerekmektedir. Kesinlikle uzun yazılar üst sıralarda yer alır şeklinde bir veri, net olarak elimizde bulunmamaktadır. Her konu gibi yazılacak olan tüm konularda kısa ve öz yazılar yazılması ve anlatılmak istenen en kısa şekilde anlatılması, esas amaçtır. Bu konularla alakalı, Google, çeşitli veriler vermektedir.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin