Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 85 | (24.10.2021)

Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 85 | (24.10.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yaşadığı kötü olayların etkisini tek başına atlatmayı tercih ederdi. Bir başkasının, hayatında olanlarla ilgili bilgi sahibi olmasından rahatsızlık duyardı. Yaşadığı olumsuzluklar dışarı yansımış olsa bile farklı şeyler söyler, sıkıntısını kimseye açmazdı.


Yukarıda sözü edilen kişiyi anlatan en uygun deyim aşağıdakilerden hangisidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I. yolcularını dinozorlar döneminin

II. henüz ortaya çıkmadığı Anadolu'nun

III. Kızılcahamam-Çamlıdere Jeoparkı

IV. 20 milyon yıl öncesine götürüyor

V. sona erdiği, insan türünün

Yukarıdaki sözler anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturacak biçimde sıralandığında hangisi baştan dördüncü olur?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Börülcenin içerdiği protein, vitamin, demir, çinko, potasyum ve manganez minerali sayesinde kötü kolesterolü azalttığı, kabızlığı giderdiği, yüksek tansiyon ile şekere faydası olduğu, kanseri önleyici özellik taşıdığı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bildirildi. Bu cümleden aşağıdakilerin hangisine kesin olarak ulaşılabilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Sanatçı bir konuyu, bir olayı başkalarından farklı olarak anlayabilen farklı bir şekilde yorumlayıp, anlatıp aktarabilen kişidir.” Bu cümleyle sanatçıyla ilgili olarak aşağıda-kilerden hangisi çıkarılamaz?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
I. Geceleri ise avlanmaları için evrimleşen diğer hayvanlar gibi kedilerde de tapetum lucidum vardır.

II. Fotoğraflarda gözlerinin ürkütücü şekilde parlak çıkmasının sebebi de budur.

III. Kediler karanlıkta bizden 6-8 kat arası daha iyi görürler çünkü retinalarında bizimkinden daha fazla ışık çubuğu yani ışık alıcı hücresi bulunmaktadır.

IV. Eliptik göz bebekleri loş ışıkta oldukça genişler ama en ufak bir aralıkta aydınlık ışıktan hassas retinayı korumak için küçülür.

V. Tapetum lucidum, ışık çubukları tarafından emilmek için ikinci şansını deneyen, ışığı retinadan geçirip gözün arkasına kadar ulaştıran bir yansıtır tabaka dokusudur.

Yukarıdaki numaralanmış cümleler anlamlı bir bütün oluşturacak biçimde sıralandığında hangisi baştan ikinci cümle olur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

(I) Yeni yapılan bir araştırmaya göre Mısır Çölü’nde amatör bir arkeolog tarafından keşfedilen, piramitleri andıran gizemli yapılar uzun süredir kayıp olan piramitler olabilir. (II) Yaklaşık 8.000 km uzaktan Google Earth kullanarak yapıları geçtiğimiz sene keşfeden Angela Micol, bu yapıların başka değişik özelliklerinin olduğunu söyledi. (III) Böylece bazı teknolojik haritaların insanların sadece yön bulmaları için kullanılmadığı ortaya çıkmıştır. (IV) Micol, bu yapıların, eski haritalarda piramit olarak gösterilmiş olduğunu da ekledi. (V) Yaklaşık 150 km dışarıda bulunan bu olası piramit kompleksleri, ender noktalarda tepecik grupları olarak karşımıza çıkıyor. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerden hangisi, düşüncenin akışını bozmaktadır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

— Aslında tüm sanatlar böyledir. Kişinin dünyasını tamamen değiştirir, hatta kişiyi eğitir ve geliştirir. Farklı bakış açıları kazandırır. Kişi edindiklerini gündelik hayatında kullanarak saygınlık kazanır. Bu parçanın düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisiyle başlaması en uygundur?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Hepimizin içindeki gizli coğrafyada içinde dalga seslerinin olduğu keşfedilmeyi bekleyen bir — vardır. Bu parçada boş bırakılan yere düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisinin getirilmesi en uygundur?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kapıyı açarak( ) içinden gelen her şeyi söyleyip çevresine bakınmaya başladı( ) Etrafta rahatsız edici bir sessizlik ( ) ( ) Görüntüleriniz neden bu kadar sahte ( ) ( ) diye sordu. Kimse cevap vermedi ( ) Bu parçada boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinin hangileri getirilmelidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir dikiş ustası 4 günde 7 pantolon, bir çırak ise 5 günde 4 pantolon dikebiliyor. Bir usta ile bir çırak birlikte çalışarak 153 pantolonu kaç günde dikebilirler?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hakan bir işi 3 günde, Çelik ise aynı işi 18 saatte yapabilmektedir. İkisi birlikte bu işi yaptıklarında, Hakan işin kaçta kaçını yapmıştır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bir mağazada 2 pantolon ve 1 tişörtün fiyatı 97 TL, 4 pantolon ve 3 tişörtün fiyatı ise 211 TL dir. Buna göre, 1 tişörtün fiyatı kaç TL dir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir kitaplıktaki raflara kitaplar 8 er 8 er dizildiklerinde 4 raf boş kalıyor. 10 ar 10 ar dizildiklerinde İse 5 raf boş kalıyor ve bir rafa da 4 kitap yerleştiriliyor. Buna göre, bu kitaplıktaki kitap sayısı kaçtır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yürürken adım uzunluğu 50 cm koşarken ise adım uzunluğu 75 cm olan bir kişi 18 metrelik bir yolu 28 adımda alıyor. Buna göre, bu kişi yolun kaç metresini koşmuştur?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

60 soruluk bir sınavda her doğru cevap için 3 puan alan bir öğrenci her yanlış cevap için 1 puan kaybediyor. Bütün soruları yanıtlayan bu öğrenci 136 puan aldığına göre, kaç soruyu doğru cevaplamıştır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” ilkesinin benimsenmesinin zorunlu sonucudur?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Kanunlar kaynağını örf ve âdetlerden almış ise de bir milletin medeni yaşantısında, çağdaş bilim ve tekniğin yerleşmesi de kabul edilmelidir.” Atatürk’ün bu sözü, kanunların yenilenmesinde aşağıdaki ilkelerden hangisinin önemini vurgulamaktadır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ile halifeliğin kaldırılmasının sonuçları arasında bir ilişki olduğu söylenemez?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
I. TBMM’de gündeme getirilen, I. Meclis Kayseri’ye taşınmalıdır.

II. Kuva-yi Milliye’ye geri dönülmelidir.

III. Olumsuzlukların sorumlusu Mustafa Kemal’dir.

Görüş ve eleştirileri, aşağıdaki olaylardan hangisinin sonucunda ortaya çıkmıştır?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
I. Erzurum Kongresi

II. Sivas Kongresi

III. Misakımillî

Yukarıdakilerden hangilerinde Boğazlarla ilgili herhangi bir karar yer almamıştır?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I. Kabakçı Mustafa isyanı

II. Bab-ı Ali Baskını

III. 31 Mart isyanı

Yukarıdaki olaylardan hangileri, Osmanlı devlet düzenini değiştirmeye yönelik olarak ortaya çıkmıştır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Osmanlı Devleti’nde, Tanzimat Fermanı ile;

I. Askerlik

II. Hukuk

III. Maliye

Alanlarından hangilerine yönelik bir düzenlemeye gidildiği söylenebilir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Türkiye’nin diğerlerine göre ortalama yükseltisi daha fazla, tarım alanlarının payı daha az bölgesi aşağıdakilerden hangisidir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yükselti arttıkça sıcaklık düşer ve buzul şekillerine rastlanma olasılığı artar. Buna göre aşağıda verilen yerlerden hangisinde buzul şekillerine rastlama olasılığı daha yüksektir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Marmara Bölgesi, Türkiye’de enerji tüketiminin en fazla olduğu bölgedir. Bu durumun temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki zaman dilimlerinin hangisinde Güneş doğuda bulunur ?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hangisi sıkıştırılmıştır?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki maddelerin hangisinde tanecikler arasındaki uzaklık en fazladır?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri “Sinema” dalında ödül aşağıdakilerden hangisine verilmiştir?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Halk arasında “Çobanyıldızı” olarak bilinen gezegen aşağıdakilerden hangisidir?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.