Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 6 | (20.06.2021)

Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 6 | (20.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdaki cümlelerden hangisi bir paragrafın giriş cümlesi olamaz?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim yanlış kullanılmıştır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Ne yazık ki millet olarak bugün büyük bir çoğunlu­ğumuz; kendi iradeleri dışında bir hayat yaşamak zorunda kalıyor.


Aşağıdakilerden hangisi bu cümleyle anlamca çelişmektedir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki cümlelerden hangisi yapısı bakı­mından diğerlerinden farklıdır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Emre: Ben ailemle birlikte taş kömürü yataklarının bulunduğu Zonguldak'ta yaşıyorum. Buralarda kara elmas olarak bilinen taş kömürü biz Zonguldaklılar için çok önemlidir. İlimizde benim ailem de dahil olmak üzere binlerce aile geçimini bu doğal kaynaktan sağlıyor.


Buna göre Emre ve ailesinin yaptığı ekonomik faaliyet aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Günlük hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünleri beslenme, temizlik, sağlık, ulaşım, eğlence gibi amaçlar için kullanırız.


Buna göre aşağıdaki araçlardan hangisi bes­lenme alanındaki teknolojik ürünlerdendir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'ye komşu ülkelerden biridir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bir toplumda, bir toplulukta eskiden kalmış olma­ları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, töre ve davranışlardır. Tanımı yapılan unsur aşağıdakilerden hangi­sidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Doğal unsurlar, doğada kendiliğinden bulunur. Bunların oluşumunda insanların herhangi bir etkisi yoktur. Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğal un­ surlara örnek olarak gösterilebilir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi coğrafi keşiflerin dini sebeplerinden biridir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıda verilenlerden hangisi opak (saydam olmayan) maddelere bir örnektir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bazı maddelerde gerçekleşen durumlar numaralandırılarak verilmiştir.


I. Kağıdın yanması


II. Şekerin suda çözünmesi


III. Mumun erimesi


IV. Demir tozunun mıknatısla çekilmesi


V. Suyun donması


Buna göre kaç numaralı durumda kimyasal değişim gerçekleşir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Çiçekli bitkilerde, polenlerin erkek organın başçığından, dişi organın tepeciğine taşınması olayına ne ad verilir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ormanlar, insanlara meyve, yakıt, kağıt hamuru ve mobilya ahşabı sağlar. Günümüzde yeni yerleşim ve tarım alanlarının açılması ormanlık alanları azaltmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi ormanlar üzerindeki insan kaynaklı tehditleri azaltabilmek için alı­nabilecek önlemlerden biri değildir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kadir ve annesi alışverişe çıkmıştır. Annesi Kadir'e dengeli ve düzenli beslenmek için mevsi­minde yetişen meyve ve sebzeleri tercih etmeleri gerektiğini söylemiştir. Buna göre Kadir ve annesi kış mevsiminde yaptıkları bu alışverişte aşağıdaki meyveler­ den hangisini almalıdır?


 

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi trafikteki olumsuz davranışlardan biridir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bu doğal afet sırasında çök, kapan ve tutun tekniğini uygulamalıyız. Bu tekniklerin açıklaması aşağıdaki gibidir.


Çök: Bir masa veya sabit bir eşyanın yanına veya altına çökmeliyiz.


Kapan: Başımızı ve ensemizi koruyacak şekilde kapanmalıyız.


Tutun: Bir elimizle başımızı korumalı, diğer eli­mizle eşyayı tutmalıyız


Verilen teknikler hangi doğal afet sırasında uygulanmalıdır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli fizik profesörlerinden biridir. Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyesi ­ olarak çalışmış, bor ve toryum madenleriyle ilgili çalışmalar yapıp önemli buluşlara imza atmıştır. 59 yaşında lsparta'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybetmiştir. Hakkında bilgi verilen bilim insanımız aşağıda­kilerden hangisidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Hangi sayının 4 fazlasının 5 katı 75'tir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Toplamları 154 olan iki sayının birbirine oranı 4/7'dir. Buna göre büyük sayı kaçtır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Alanı 42 cm2 olan bir dikdörtgenin kenarlarının uzunlukları ardışık tam sayıdır. Buna göre bu dikdörtgenin çevresinin uzunluğu kaç santimetredir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi G20 platformuna üye ülkelerden biri değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen 16. yüzyıl yağlı boya tekniği ile yapılan Mona Lisa tablosu aşağıdaki ressamlardan hangisine aittir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Türkçe aşağıdaki dil ailelerinden hangisinde yer almaktadır?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Birçok kültürde dalı ile barışı simgeleyen ağaç türü aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.