Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 57 | (13.09.2021)

Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 57 | (13.09.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Geleceği Nefes” seferberliğini başlatan Tarım ve Orman Bakanı aşağıdakilerden hangisidir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Devlet adlı eser aşağıdaki bilim adamlarından hangisine aittir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Fatih Akın, 75. Altın Küre Ödül Töreni’nde aşağıdaki filmlerden hangisi ile yabancı dilde en iyi film ödülü kazanmıştır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısı ardından Beşiktaş’ın yeni ismi aşağıdakilerden hangisi olmuştur?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Beynin Piri Reis’i olarak da bilinen yüzyılın beyin cerrahı aşağıdakilerden hangisidir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Mustafa Kemal’in mezun olduğu eğitim kurumları arasında;

  1. Selanik Askeri Rüştiyesi

  2. Manastır Askeri İdadisi

  3. Selanik Mülkiye Rüştiyesi


okullarından hangisi yer alır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Mustafa Kemal yazdığı '' Geometri '' adlı eserle hangi bilimingelişmesine katkı sağlamıştır ?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Atatürk Kurtuluş Savaşından sonra kendisine sorulan “ Sıradaki icraatınız ne olacak? ” sorusuna “ Maarif Vekili olarak mili irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir.” yanıtını vermiştir. Atatürk’ün bu yanıtı aşağıdaki alanlardan hangisine verdiği önemin kanıtıdır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Atatürk Dönemi’nde “İstiklal Madalyası” atan ilk yer aşağıdakilerden hangisidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin İlk Dışişleri Ba­kanlığı görevini üstlenen kişi aşağıdakilerden hangisidir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerin hangisinde iklimin etkisi diğerlerine göre daha azdır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de yaşanan heyelan olayları ile ilgili doğru bir bilgi değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin enerji kaynakları İle ilgili ulaşılabilecek doğru bir bilgi değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıda verilen endüstri kuruluşlarından hangisinde kullanılan ham maddenin tamamı bölge dışından sağlanır?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Asklepion (dünyanın bilinen ilk hastanesi) ve Seramis Tapınağımda araştırma yapmak için Türkiye’ye gelen bir tarihçi araştırmalarını aşağıda verilen hangi tarihî alanda gerçekleştirecektir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ergenlik dönemi hangi yaş aralığında gerçekleşir ?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bazı göz kusurları gözlük veya ameliyatla tedavi edilebilirken bazı göz kusurlarının tedavisi yoktur. Buna göre aşağıdakilerden hangisinin tedavisi yoktur ?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

  • Güneş doğudadır.

  • Güneş batıdadır.

  • Güneş tepededir.


Güneş'in gökyüzünde bulunduğu konumlara göre yukarıdaki konumlarda sırasıyla hangi zaman dilimleri vardır ?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

  1. Ay Dünya'nın uydusudur.

  2. Ay'ın etkisiyle suların alçalıp yükselmesine gelgit denir.

  3. Ay'ın kendi etrafındaki hareketi sonucu Ay'ın evreleri oluşur.


Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur ?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Dünya Güneş'in etrafında 3 tam tur attıktan sonra kendi etrafında da 60 tur atıyor. Buna göre Dünya' da kaç gün yaşanmıştır ? ( 1 yıl, 365 gün kabul edilecektir. )
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

  1. Kafede arkadaşımla telefonlarımız karıştı.

  2. Çevredeki seslerden dolayı aklım karıştı.

  3. Ona verdiğimiz belgelerin hepsini karıştırdı.

  4. Sınıfta durmadan öteye beriye karışırdı.


Yukarıda verilen cümlelerden hangisinde karışmak kelimesi insanların dikkatini çekmek veya insanları rahatsız etmek anlamında kullanılmıştır ?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Eserleri arasında hem roman hem de öykü bulu­nan usta yazar da öyküye farklı bir yönden yak­laşanlar arasında yer alıyor. Usta kalem özellikle kısa öykünün bir tür parmak jimnastiği olarak gö­rülüp bu şekilde değerlendirilmesine karşı çıkıyor. Usta yazarın kısa öyküyle ilgili olarak karşı çık­tığı durum aşağıdakilerden hangisidir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kendi yolunu çizmek, kimseye öykünmeden yapıt­larını ortaya koymak kolay bir iş değildir. Bu ba­kımdan bir yazarın, ikide bir okura gözü kaymadan bir yapıt ortaya koyması saygı duyulacak bir şey­dir. Bir yazar bunu başarırsa kendisini istediği gibi ifade edebilir ve özgün yapıtlar ortaya koyabilir.

Bu parçadaki altı çizili sözle anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Dergi deyip geçmemek gerekiyor çünkü özellikle kültür, sanat ve edebiyat dergileri; bir ulusun, bir ülkenin kültür yaşamını, geçmişteki edebî ortam­larını ve gelişmelerini, düşünce hareketlerini izle­yebilmek açısından çok önemli yayınlardır. Dergi­ler, bir başka deyişle ait olduğu dönemlerin kültür sanat belgeleridir. Sanki sürekli bir gelgit hâlinde yükselen, kabaran veya alçalan, etkisini yitiren kültür ve sanat dünyasını bütün çıplaklığıyla orta­ya koyan haftalık, aylık veya iki aylık çizelge de di­yebiliriz dergilere. Ayrıca dergilerin, geçmişin kül­tür ve sanat mirasını, gelecek nesillere aktarmak yönünden de çok önemli göreve sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Bu parçada dergilerle ilgili olarak aşağıdakilerin hangisine değinilmemiştir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İkinci Dünva Savaşı’ndan (I) büyük yıkımla çıkan Avrupa’ya (II) başka (III) birçok ülkeden gelen işgücünün (IV) katkısı büyüktür. Bu katkı gerçekten o kadar büvüktü ki (V) kimse böyle bir durumu beklemiyordu. Bu parçadaki numaralanmış sözlerden hangisinin yazımı yanlıştır?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü 100 soruluk bir testte 88 soru cevaplayan Seda'nın 53 neti olduğuna göre, Seda kaç soruyu doğru yapmıştır ?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir karenin alanının % 19 azaltılabilmesi için bir kenarının yüzde kaç azaltılmasıgerekir ?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
% 60 karla 4680 TL ye satılan bir bilgisayarın maliyet fiyatı kaç TL dir ?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Deposunda 120 litre mazot bulunan bir kamyon Trabzon - Antalya arasında saatte ortalama 12,5 litre mazot tüketmektedir. Buna göre harekete başladıktan 6 saat sonra depoda ne kadar mazot kalır ?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir sokak, boylu boyunca aralarındaki mesafe eşit olacak şekilde 20 tane ağaç dikiliyor. Aralarındaki mesafe 6 metre kısa olsaydı 24 tane ağaç dikilecekti. Buna göre sokağın uzunluğu kaç metredir ?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.