Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 36 | (29.07.2021)

Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 36 | (29.07.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kolay ----, düşünmeden ----, soran, araştıran bir birey olmanın yolu kitaplardan geçiyor. Bu cümledeki boş bırakılan yerlere düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Her kitap, okuru değişik açılardan etkiler. Birinin yüreğinde titreşimler yaratan, kan dolaşımını hızlandıran bir kitap, bir başkasının ruhunu karartır, ağırlığı altında ezer onu. Birine çarpıcı, renkli yaşantılar sunan bir kitap, bir başkasına bayağı, sıradan gelebilir. Bu nedenle bir kitabın herkes üzerinde aynı etkiyi bıraktığı söylenemez. Bu parçada geçen “ağırlığı altında ezmek” sözüyle anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Okuyarak, dinleyerek ya da resimlere bakarak ulaşamayacağımız güzellikleri görebilmek için yolculuğumuza devam ediyoruz. Aşağıdakilerden hangisi, bu cümleden çıkarılabilecek bir yargıdır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Vazolara yerleştirdiğiniz çiçeklerin uzun süre canlı kalması için şunları yapmalısınız: (I) Öncelikle vazoya yerleştirdiğiniz çiçeklerin yapraklarının suya değmemesine dikkat edin. (II) İki günde bir vazodaki suyu dinlenmiş suyla değiştirin. (III) Suyu mikroplardan arındırdığı için her su değişiminde bir yemek kaşığı çamaşır suyunu vazoya koyun. (IV) Her su değişiminde çiçek saplarını çapraz olarak 5 cm kesin. (V) Çiçeğin çabuk açılmasına yol açacağından, sararıp solmasını hızlandıracağından çiçeği, doğrudan güneş alan yerlere koymayın.
Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin hangilerinde neden-sonuç ilişkisi vardır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, eylemin kim tarafından yapıldığı belli değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Çocukluğuna götürüyor bizi yazar ( ) Gaziantep’teki evlerine ( ) ayağını yerden kesen uçurtma günlerine ( ) Edebiyatla geçen yıllara ( ) şiir sohbetlerine ( ) Bu cümlede ayraçlarla ( ) belirtilen yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilen noktalama işaretleri sırasıyla getirilmelidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Üç basamaklı 34A sayısı 6 ile kalansız bölünebilmektedir. Buna göre, A kaç farklı değer alabilir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ardışık üç tek pozitif tam sayının çarpımı bu sayılardan en küçüğünün 99 katıdır. Buna göre, en büyük sayı kaçtır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
30 sayfalık bir hikâye kitabını 1 den başlayarak numaralandırmak için toplam kaç tane rakam kullanılır?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Emel elindeki parayla 15 gömlek ile 10 pantolon ya da sadece 20 pantolon alabiliyor. Buna göre, Emel bu parayla kaç gömlek alabilir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Osmanlı kanunnamelerinde “Saban giren yer mülk olmaz.” şeklinde tanımlanan durumun aşağıdakilerden hangisiyle örtüştüğü savunulabilir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nde azınlıkların Mebuslar Meclisinde temsil edilmesi aşağıdakilerden hangisini gösterir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Osmanlı Devleti’nde, sarraf geleneğinden bankacılığa kaçıncı yüzyıldan itibaren geçilmiştir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Atatürk 1924 yılında, “Bizim milletimiz vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için fedakâr bir halktır, bunu ispat etti. Milletimiz yaptığı inkılapların kıskanç müdafiidir de. Benliğinde bu faziletler yerleşmiş bir milleti yürümekte olduğu doğru yoldan hiçbir kimse hiçbir kuvvet alıkoyamaz.” demiştir. Atatürk’ün bu ifadesiyle Türk milletinin,
I. özgürlük,
II. bağımsızlık,
III. inkılapçılık
ilkelerinden hangilerini korumada kararlılığını vurguladığı savunulabilir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Türkiye’nin özel konumunun aşağıdakilerden hangisi üzerinde etkili olduğu söylenemez?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye’nin kıyı bölgelerinin ortak özelliklerinden biri değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Türkiye’de, kentsel nüfusun yaklaşık % 40’ının İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde toplanmasında aşağıdakilerden hangisinin etkisi en azdır?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
2020 Berlin Film Festivali En İyi Film (Altın Ayı) ödülünü hangi film almıştır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Dünya Sağlık Günü her yıl nisan aynının hangi gününde kutlanmaktadır?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Akdenizin efesi olarak bilinen "KBYRA" antik kenti hangi şehirde bulunmaktadır?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.