Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 26 | (22.06.2021)

Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 26 | (22.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklemi zaman yönünden tamamlayan bir öge kullanılmamıştır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

(I) Almanya'da, Lübeck ve Schwerin arasındaki göller yöresi son derece ilgi çekici bir yerdir. (II) Biraz şanslı bir gezgin, bu boş otlaklarda geyikleri ve deve kuşlarını bir arada gözlemleyebilir. (III) 12 yıl önce, Ratzeburger Gölü'nün kuzeyinde koruma altında bulunan Güney Amerika asıllı deve kuşlarının bir bölümü kaçtı. (IV) Günümüzde burada 40 kadar yetişkin deve kuşu, 50 kadar da geyik görmek mümkün. (V) Bu sayılar, yavrular hesaba katıldığında 100'ü aşıyor.


 


Bu parçadaki numaralanmış cümlelerden hangisi düşüncenin akışını bozmaktadır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir kamyon, alnını irili ufaklı, yedi renk farla süslemiş, gösteri yapıyor. Yaktığı farlarla karşıdan gelenlerin gözünü alıyor. Kamyonun giriştiği bu gösteri çabası, Bayram'ı delirtmeye yetiyor. Kamyon, suyla kaplı asfaltta bulanık renkler bırakarak ilerliyor. Yolun sağında ve solunda akıl almaz bir curcunayla kaynaşan her şey tek çizgi hâlinde Bayram'ın gözlerinin iki yanından akıp geçiyor. Bu parçada aşağıdaki anlatım tekniklerinin hangilerinden yararlanılmıştır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi topluma karşı sorum­luluğa uygun bir örnektir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisinde Türkiye'nin mut­lak konumu ifade edilmektedir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdaki dağların hangisinde buzul aşındırması sonucunda oluşan sirk göllerine rastlanmaz?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

‟Çiftçilikle uğraşan bir ziraat mühendisiyim. Tarım yapmak için Türkiye’nin en avantajlı yerinde yaşamaktayım. Bazı alüvyal ovalar gibi bu ova da bize oldukça iyi olanaklar sunmaktadır. Yaşadığım yerde ılıman iklim şartlarının etkisiyle yılda birden fazla ürün alınır. Genellikle buğday hasadından sonra yerine mısır ve soya fasulyesi gibi tarım ürünleri ekilir. Dağlık alanlarda ise nüfusun geçim kaynağı hayvancılıktır. Başta kıl keçisi olmak üzere küçükbaş hayvancılıkla uğraşılır.” Bu parçada sözü edilen yer, aşağıdakilerden hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Türkiye’de hâlen tarıma dayalı sanayiye en fazla katkı sağlayan bölgesel kalkınma projesi aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bir üçgenin dış açılarından ikisinin ölçüsü 120° ve 130° olduğuna göre üçüncü dış açısının ölçüsü kaç derecedir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ayşe içinde 1 litre meyve suyu bulunan kaplardan 3 adet, yarım litre meyve suyu bulunan kaplardan 4 adet almıştır. Ayşe toplam kaç mililitre meyve suyu almıştır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Boşken kütlesi 3150 kg olan bir kamyona, her bi­rinin kütlesi 70 kg olan un çuvalları yüklendiğinde kamyonun kütlesi 5250 kg oluyor. Buna göre kamyona kaç çuval un yüklenmiştir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Serkan Bey'in aldığı ürünün üretim tarihi 22 Kasım 2017'dir. Bu ürünün üretim tarihi ile son kullanma tarihi arasındaki fark 15 ay olduğuna göre ürünün son kullanma tarihi aşağıdakilerden hangisidir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
-Besinler burada uzun süre bekler.

-Proteinlerin sindirimi bu organda başlar.

Yukarıda bazı görevleri verilen organ hangisi­dir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

1929 yılında başlayan Dünya Ekonomik Krizi, Türkiye’de siyasal, sosyal ve ekonomik alandaki gelişmeleri etkilemiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu krizin etkili olduğu dönemdeki gelişmelerden biri değildir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

17 Şubat 1926’da kabul edilen Türk Medeni Kanunu, aşağıdaki devletlerin hangisinin Medeni Kanunu örnek alınarak hazırlanmıştır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde doğan, "Gönül Dağı, Evvelim Sen Oldun, Neredesin Sen" gibi önemli türküleriyle tanınan ve abdallık gele­neğinin temsilcisi olan Türk halk ozanımız aşağıdakilerden hangisidir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Osmanlı Devleti’nin ikinci kurucusu olarak kabul edilen padişah aşağıdakilerden hangisidir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I. En az iki farklı atomun birleşmesiyle oluşan saf maddedir.
II. Tek cins atomdan oluşan saf maddedir.
III. Su, tuz ve şeker örnek olarak verilebilir.
IV. Hidrojen, demir ve altın örnek olarak verilebilir.
Numaralanmış ifadelerden hangileri bileşiklerle ilgilidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Biyoçeşitliliği tehdit eden aşağıdaki faktörlerin hangisinde insan etkisi en az düzeydedir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanı aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.