Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 25 | (20.07.2021)

Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 25 | (20.07.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerin hangisinde “basmak” sözcüğü “örtmek, bürümek” anlamında kullanılmıştır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Melon şapkalı birtakım adamlar
Gördüler görülecek yerlerini kentin
Selamladılar halkı saygıyla
Kavisler çizerek şapkalarıyla
İşte ilk orada gördüm seni

Bu dizelerde aşağıda verilen sözcük türlerinden hangisi yoktur ?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

İki heceli bazı kelimeler ünlü ile başlayan bir ek aldığında ikinci hecelerindeki dar ünlüler düşer.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu kurala uyulmamasından kaynaklanan bir yazım yanlışı yapılmıştır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi güvenli sanal ortam kullanımı için uyulması gereken kurallardan biri değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

(I) Tirilye küçümen bir kasaba olduğu için hediyelik eşya konusunda az ama öz seçeneklere sahip. (II) Sıcacık sarı duvarlarıyla, rengarenk aksesuar arıyla Tirilye Çarşısı'nı gözden kaçırmanıza imkan yok. (III) İçeri girince sedef, egzama gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği, nem dengesini sağlayarak cildi genç tuttuğu iddia edilen doğal ve sağlıklı tuz sabunlarına özellikle bir bakın. (IV) Radyasyon azaltan tuz lambaları, bilgisayar ve televizyonların olduğu her eve lazım. (V) Ayrıca Tirilye'nin sembolü olan, üzeri çiçek desenli yuvarlak çömlekten yapılmış "sevgi kumbarası"nı, hediyelik eşya satan dükkanların vitrininde görebilirsiniz.


 


Bu parçada numaralanmış cümlelerden hangi­ sinde kişisel bir görüşe yer verilmemiştir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Sulak alanlar, dünyada yağmur ormanlarından sonra en fazla canlı türünü barındıran alanlardan Bunun nedeni yüksek miktarda besin içermeleridir. Sulak alanlar, dünyada bitki ve hayvan türlerinin önemli bir bölümünü barındırır. Sulak alanlar ilaç sanayisi açısından önemli olduğu gibi turizm ve spor etkinliklerine de uygun bölgelerdir. Ayrıca suyun akış hızını azaltarak suyla taşınan tortu ve besinlerin çökelerek depolanmasını sağlar. Sulak alanlar, bu sayede de tarıma elverişli alanların oluşmasında önemli rol oynar. Aşağıdakilerden hangisi bu parçada sözü edilenleri destekler nitelikte değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Her şey biz insanlar için ( ) ağlamak, sevmek, acı çekmek ( ) çünkü duyguları da çabucak tüketmeyi öğretmişler bizlere ( ) Bir büyüğe saygı ( ) hafif bir baş hareketiyle alınacak selam ( ) Bu parçada boş bırakılan yerlere aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

- Uçları keskindir.


- Yiyecekleri ısırmaya ve koparmaya yarar.


- Alt ve üst çenede toplam sekiz tane bulunur.


Özellikleri verilen diş çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisinde kimyasal değişim olayı gözlemlenir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıda verilen maddelerden hangisi suya konulup karıştırılırsa çözelti örneği elde edilir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

63 kg pirinç üç farklı çuvala rastgele paylaştırıl­mıştır. Birinci çuvaldan 4 kg pirinç alınıp ikinci çuvala eklendikten sonra bu üç çuvaldaki pirinç miktarlarının eşit olması için ikinci çuvaldan 6 kg pirinç alınıp üçüncü çuvala eklenmiştir. Buna göre ikinci çuvalda ilk paylaşım sonun­ da kaç kilogram pirinç vardır?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdaki şehirlerin hangisi bir saatte en fazla fidan dikme dünya rekoruna sahiptir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Fatma Teyze pazardan aldığı domates için 30 lira ödüyor. 3 kg daha domates alsaydı 39 lira ödeyecekti. Buna göre Fatma Teyze başlangıçta kaç kilogram domates almıştır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Ampulü icat eden Thomas Edison, "Evet, ben hayalimi dokuz yüz doksan dokuz başarısız deney­ den sonra, binincide gerçekleştirdim." demiştir. Edison'un bu sözü, onun hangi kişilik özelliği­ ne sahip olduğunu gösterir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Büyük Okyanus’un güneyinde yaşayan bir karga türü, yaprak yiyerek beslenen böcekleri yakalayıp suya atmakta ve bunları yemeye gelen balıkları avlamaktadır.

Bu bilgiden yola çıkarak oluşturulan besin zinciri aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Sabit hızla hareket eden bir araç, bir yolun 3/8 ünü  4,5 saatte gidiyor. Bu araç aynı hızla yolun tamamını kaç saatte gider?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

10 yıl önce annenin yaşı, kızının yaşının 6 katıydı; 10 yıl sonraysa 2 katı olacaktır. Buna göre, annenin bugünkü yaşı kaçtır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Osmanlılarda I. Ahmet’ten itibaren padişahlığın hanedanın en yaşlı üyesine geçmesi usulünün uygulanmasına başlanmasında güdülen amaç aşağıdakilerden hangisidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını alan 6 Kasım 2020'de hayatını kaybeden ünlü Türk piyanist ve besteci aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

2020 yılında Budapeşte'de düzenlenen Ulusla­rarası Yüzme Ligi'nde erkekler yüz metre kur­bağalamada Avrupa rekoru kırarak birinci olan milli yüzücümüz aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.