Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 20 | (01.06.2021)

Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 20 | (01.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemin bir­ den çok yapıldığı anlamı vardır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi söz konusudur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
(I) Tirilye küçümen bir kasaba olduğu için hediyelik eşya konusunda az ama öz seçeneklere sahip. (II) Sıcacık sarı duvarlarıyla, rengarenk aksesuarlarıyla Tirilye Çarşısı'nı gözden kaçırmanıza imkan yok. (III) İçeri girince sedef, egzama gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği, nem dengesini sağlayarak cildi genç tuttuğu iddia edilen doğal ve sağlıklı tuz sabunlarına özellikle bir bakın. (IV) Radyasyon azaltan tuz lambaları, bilgisayar ve televizyonların olduğu her eve lazım. (V) Ayrıca Tirilye'nin sembolü olan, üzeri çiçek desenli yuvarlak çömlekten yapılmış "sevgi kumbarasını", hediyelik eşya satan dükkanların vitrininde görebilirsiniz.

Bu parçada numaralanmış cümlelerden hangi­sinde kişisel bir görüşe yer verilmemiştir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bence çocuğun görme, düşünme biçimini yakalamalı; onun dünyasına girebilmeli. Bunu çok az çocuk kitabı başarabiliyor. Çoğu çocuk kitabında yazarlar, ya geçmişe özlemle kendi çocukluklarını anlatıyorlar ya da onlara kendi doğru bildikleri şeyleri öğretmeye çalışıyorlar. Ama onlarla aynı seviyede bir diyaloğa girmede hep zorlanıyorlar. Bu açıdan çoğu kitapta, çocuklara özgü gerçeklerin eksik olduğunu düşünüyorum.


Bu metin aşağıdaki sorulardan hangisine ya­nıt vermek amacıyla yazılmıştır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ucuz şarkı sözlerinin şiir sanıldığı ve pespaye şarkıcıların diline düştüğü, yaratıcılığın dibe vurduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu tümcedeki “yaratıcılığın dibe vurması" ile anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Atatürk, Dünya Savaşı'nın belirtilerini önceden fark etmiş ve Türkiye'nin bu savaşta tarafsız kal­ması gerektiğini söylemiştir. Bu durum Atatürk'ün aşağıdaki kişilik özellik­lerinden hangisini yansıtır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Akarsuların yatağını aşındırarak oluşturduğu yüzey şekillerine - - - - denir. Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bir bölgedeki ekonomik faaliyetler, o bölgenin coğrafi özellikleriyle yakından ilgilidir. Buna göre geniş otlaklarla kaplı Doğu Anadolu Bölgesi'nde aşağıdaki ekonomik faaliyetlerden hangisinin gelişmiş olması beklenir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Anayasa'da yer alan "...hakim kararı olmadıkça kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz." hükmü, aşa­ğıdaki temel hak ve özgürlüklerden hangisiyle ilgilidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

1533 yılında İstanbul'a gelen Barbaros Hayrettin Paşa Kanuni Sultan Süleyman tarafından kabul edildi ve kendisine "Kaptanıderyalık" rütbesi verildi. Buna göre Barbaros Hayrettin Paşa'ya verilen görevin günümüzdeki karşılığı aşağıdakiler­den hangisi olabilir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kristof Kolomb, İspanya kıyılarından Atlas Okya­nusuna açılmış ve sürekli batıya gidilirse Hindistan ve Çin'e ulaşılacağını söylemiştir. Bu bilgiye göre Kristof Kolomb'un Dünya ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisini anlat­mak istediği söylenebilir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Işık prizmasına gönderilen beyaz ışık kırılarak prizmadan geçtikten sonra aşağıdaki renkler­ den hangisi oluşmaz?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Belirli bir uzaklıkta çalan müziğin sesinin duyulabilmesi için geçen süre aşağıdakilerden hangisine bağlı değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıda verilen maddelerden hangisi suya konulup karıştırılırsa çözelti örneği elde edilir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

  • Çoğunlukla kırmızı ve yeşil renkleri ayırt edemez.

  • Tedavisi yoktur.


Yukarıda özellikleri verilen göz kusuru hangi­sidir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Berna'nın 51 lirası vardır. Leyla'nın parası Berna'nın parasının 3 katına eşittir. Buna göre ikisinin toplam kaç lirası vardır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir masanın kare şeklindeki üst yüzünün çevresi 144 cm'dir. Buna göre bu masanın üst yüzünün bir kenarı­nın uzunluğu kaç santimetredir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ahmet satış fiyatları aynı olan 3 kalem için 15 lira ödüyor. Ahmet aynı kalemlerden 5 tane alsaydı kaç lira öderdi?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Türkiye ile en uzun kara sınırı olan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aziz Sancar'ın hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandırması hangi alanda çalışmalar yaptığını gösterir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.