Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 34 | (18.07.2021)

Bekçilik Yazılı Sınavı Deneme – 34 | (18.07.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Zaman zaman bazı hikâyeleri, diğerlerine göre daha çok severiz. Durup dururken neden bizi o kadar derinden etkilediklerini, içimizde uyuklayan hangi karanlığı aydınlattıklarını ya da ruhumuzun yırtılan yerlerini nasıl tamir ettiklerini hiç mi hiç bilemeyiz ama onları eşsiz bir hazine bulmuşçasına eşe dosta heyecanla anlatırız. Sadece anlatıp durmakla da kalmayız hatta herkes tarafından mutlaka okunmasını isteriz. Sonra gün gelir heyecanımız bir balon gibi birdenbire söner ve dilimize dolanan hikâyeleri de atarız zihnimizdeki hikâyeler mezarlığına. Hâlbuki onlar bizim gelip geçici yanımıza seslenen, kıymetini bilmediğimiz hikâyelerdir. Yani bizim bütün tellerimize değil de o an hangi telimiz gerginse sadece o telin en hassas noktasına dokunan hikâyelerdir.
Bu parçada yazar “hikâyeler” ile ilgili aşağıdakilerin hangisinden yakınmaktadır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

(I) Bir milletin tarih boyunca meydana getirdiği, estetik özellikler de taşıyan sözlü ve yazılı birikime edebiyat adını veriyoruz. (II) İşte abideleşen bu güzellikleri günümüze getiren, geleceğe taşıyacak olan edebiyatın malzemesi dildir. (III) Ancak bu ayna öyle bir aynadır ki orada gördüklerimiz, gerçeğin, yalın, kuru bir yansıması değil, zekâyla örülmüş, duygularla incelmiş bir güzellikler bütünüdür. (IV) Zira milletlerin bütün millî ve medeni zaferleri, bütün fikir ve kültür şahlanışları, yarattıkları güzel sanatlarda, dillerinde ve edebiyatlarında abideleşir. (V) O hâlde edebiyatı, bir milletin geçmişine tutulan ayna olarak düşünmemiz pek yanlış olmasa gerek.


Bu parçada anlam bütünlüğünü sağlamak için numaralanmış cümlelerden hangileri birbirleriyle yer değiştirmelidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

• Sabaha karşı Konya’ya vardığını düşünüyorum.
• Sen derslerinde başarılı ol diye elimden geleni yapıyorum.
• Sen de benimle kütüphaneye gelirsen giderim.
• Geç saate kadar film izlediğimden sabah dersi kaçırdım.
Bu cümlelerin hangisi aşağıdakilerden herhangi biriyle eşleştirilemez?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sanatçının bu ilk eseri, Türk edebiyatını sevenler ve bu sıralar doyasıya okuyabileceği bir seriye başlamayı arzu edenler için biçilmiş kaftan.

Bu cümlede altı çizili sözün cümleye kattığı anlam aşağıdakilerden hangisidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Fibula adı verilen çengelli iğneyi icat eden uygarlık aşağıdakilerden hangisidir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Sakarya Nehri’nin kenarına kurulan Sakarya’da, Ceyhan ve Seyhan Nehirlerinin kenarlarına kurulan Adana’da nüfus fazladır. Bu bilgide nüfusun dağılışında etkili olan faktörlerin hangisi vurgulanmaktadır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisinde Türkiye’nin mutlak konumu ifade edilmektedir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Ülke genelindeki tüm millî cemiyetler aşağıdakilerin hangisinde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adı altında birleştirilmiştir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi deprem anında yapılması gerekenlerden biridir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Günümüzde hem ekonomik kazanç sağlamak hem de ısı kaybını önlemek için çeşitli ısı yalıtım malzemeleri geliştirilmiştir.
I. Sağlığa zararlı olmamalıdır.
II. Zor alev almalıdır.
III. Kısa ömürlü olmalıdır.
Yargılarından hangileri ısı yalıtım malzemelerinin özelliklerindendir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi Kurtuluş Savaşı öncesinde, Erzurum’un savunulmasında, kahramanca mücadele veren Türk kadınıdır?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi deniz yolu ulaşımında kullanılan araçlardandır?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Doğadan yararlanarak yönümüzü bulabileceğimiz bazı yöntemler vardır. Ülkemizde bu yöntemlerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Atatürk, ilk olarak aşağıdaki okulların hangisinde öğrenim hayatına başlamıştır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi Dünya’nın Güneş etrafında dolanma hareketinin bir sonucudur?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi afetlerde yardıma ihtiyaç duyduğumuzda aranması gereken kuruluşlardan biridir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir torbada renkleri dışında özdeş 5 kırmızı, 4 beyaz ve 3 sarı olmak üzere toplam 12 tane bilye bulunmaktadır. Bu torbadan yapılan rastgele bir çekiliş ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Birlikte gece bekçiliği yapan Yusuf ile Kerem’in mesaisi akşam 19.00’da başlayıp ertesi sabah 07.00’de bitmiştir. Mesai başlangıcından itibaren Yusuf 21 dk’da bir, Kerem 35 dk’da bir düdük çalmış, ikisinin düdük çalma zamanı aynı ana denk geldiğinde ise sadece biri düdük çalmıştır. Mesai başladığı ve bittiği anda düdük çalınmadığına göre Yusuf ile Kerem mesai boyunca toplam kaç kez düdük çalmıştır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

UNESCO 2021 yılı Dünya Kitap Başkenti olarak ilan edilen kent aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Astrofizikte çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan ve 2019 yılında ilk defa fotoğraflanan cisim aşağıdakilerden hangisidir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını alan, 6 Kasım 2020’de hayatını kaybeden ünlü Türk piyanist ve besteci aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

2020 yılında Budapeşte’de düzenlenen Uluslararası Yüzme Ligi’nde erkekler yüz metre kurbağalamada Avrupa rekoru kırarak birinci olan millî yüzücümüz aşağıdakilerden hangisidir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki ülke-başkent eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yaptığı makinelerle günümüz mekanik ve sibernetik bilimlerinin temel taşını oluşturan, Diyarbakır Ulu Camii’nin ünlü güneş saatini de yapan fizikçi ve mekanikçi bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi İslam İşbirliği Teşkilatı gözlemci ülkelerinden biri değildir?

YORUMLAR

  1. Abuzer küsbeci dedi ki:

    Kardeşim çok güzel bişey yapıyorsunuz ama yanlış şeyler yapıyorsunuz kardeşim bu kadar reklam insanları daha da soğutuyor yorumu yazarken bile 2 defa başka sayfalara atti site bunu bi an önce düzeltmelisiniz. Kolay gelsin 4 defa daha gittim geldim başka sitelere 🤣🤣

    1. Buradan Öğren dedi ki:

      Teşekkür ederim düzenliyorum google tarafından otomatik reklam yönlendirmesinden kaynaklanıyor