Bekçilik Türkçe Cümlenin Öğeleri Deneme Sınavı

Bekçilik Türkçe Cümlenin Öğeleri Deneme Sınavı
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Biraz önce bir boğanın keskin boynuzlarıyla ciğerleri parçalanan İspanya'nın en ünlü matadoru, arenanın altındaki loş bir odada, önünde mumlar yanan bir Meryem Ana resminin altına yerleştirilmiş sedyede ölürken, dışarıdan yeni matadoru alkışlayan kalabalığın coşkulu haykırışları gelir.


Bu cümlenin öğeleri ve öğe dizilişi aşağıdakilerden hangisidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öğelere ayırmada bir yanlışlık yapılmıştır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Anımsadıkça bilebilecek insan

Neyi unutmaması gerektiğini

Yukarıdaki dizelerde aşağıdaki öğelerden hangisine yer verilmemiştir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde özne açıklayıcısıyla birlikte verilmiştir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bana yabancılaşmış olan şeyleri nasıl birbirinden ayırıp mühürlenmiş odalara kapatacağımı öğrendim.

Bu cümlenin öğeleri ve öğe dizilişi aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ben, bir kenarda, yüreğim boğazıma tıkanmış bir halde, milli bir savaşın arifesindeki bu basit, bu aşağılık konuşmaları dinliyordum.

Bu cümlenin öğeleri ve öğe dizilişi aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Vurgulanmak istenen öğe yükleme en yakın yere getirilir.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesne vurgulanmıştır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ankara'nın Gençlik Parkı,

Her sabah güneşle sulanan bir karanfildi.

Yukarıdaki ikili dize, bir cümle olarak düşünüldüğünde, cümlenin yüklemi aşağıdakilerden hangisi olur?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi iki öğeli bir cümledir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki dizelerden hangisi özne ve yüklemden oluşmuş bir cümledir?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.