Bekçilik Türkçe Anlatım Bozuklukları Deneme Sınavı

Bekçilik Türkçe Anlatım Bozuklukları Deneme Sınavı
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

(I) İki gün öncesine kadar havalar oldukça güzeldi. (II) Dün öğleden sonra hava iyiden iyiye karardı. (III) Akşama doğru lapa lapa kar yağmaya başladı. (IV) Akşam saatlerinde başlayan kar yağışının bazı yerlerde yarım metreyi aştığı bildirildi. (V) Bugün ise hava açık, ama dondurucu soğuk insanın iliklerine işliyor.


Numaralanmış cümlelerden hangisinde anlatım bozukluğu vardır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki cümlelerden hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

(I) Bu kitap bundan öncekilerden birçok yönden farklı. (II) Konusunu yaşanılan olaylardan alan ilk kitabım. (III) Gördüklerim bana o kadar çarpıcı geldi ki bunları yazmadan edemedim. (IV) Bu kitapta, başımdan geçenleri bir başka deyimle olayları yeniden yaşatmayı amaçladım. (V) Yalnızca kişi ve yer adlarını değiştirmekle yetindim.


Numaralanmış cümlelerin hangisinde birbiriyle karıştırılan sözcüklerle ilgili anlatım bozukluğu vardır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
"Metallerin özellikleri fiziksel ve kimyasal olarak ikiye ayrılırlar."

Bu cümlenin en yalın ve doğru biçimi aşağıdakilerden hangisidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
"Halide Edip'in romancılığının iyi anlaşılması için Türk romanının tarih sırasına göre incelemek gerekir."

Bu cümledeki anlatım bozukluğu nasıl giderilir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki cümlelerden hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yazım yanlışı anlam karışıklığına neden olmuştur?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

(I) Okulun son günü, öğrenciler bir veda programı düzenlemişlerdi. (II) Program, okulun konferans salonunda idi. (III) Kimi öğrenciler, öğretmenlerinin taklitlerini yaptılar. (IV) Okul korosunun söylediği şarkılara, davetliler de eşlik etti. (V) Son sınıf öğrencilerinin sahneye koyduğu piyes, öğretmenlerden davetlilere tam not aldı.


Bu parçada, numaralanmış cümlelerden hangisinde anlatım bozukluğu vardır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Genel müdür, dün öğleden sonra planlamadan ve personelden sorumlu müdürler ile birlikte bir araya geldi.

Bu cümledeki anlatım bozukluğu aşağıdakilerden hangisi ile giderilir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
(I) Issız bir adada (II) yapayalnız yaşamak zorunda kalsanız (III) yanınıza(IV) temel ihtiyaçlarınızdan (V) sonra hangi kitapları götürürsünüz?

Altı çizili bölümlerden hangisi cümlede anlatım bozukluğuna neden olmuştur?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.