Sosyal Bilgiler Türkiye’de Nüfus ve Yerleşme Deneme Sınavı

Sosyal Bilgiler Türkiye’de Nüfus ve Yerleşme Deneme Sınavı
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Türkiye’nin coğrafi koşulları göz önüne alındığında aşağıdaki yerlerden hangisi seyrek nüfuslu yerlerden biri değildir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki kentlerden hangisinde nüfus yaz turizmine bağlı olarak fazla olmaz?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kerpiç, yıllık yağışın az olduğu yörelerde kullanılabilen bir yapı malzemesi olduğuna göre, kerpiçten yapılmış evlerin aşağıdaki bölgelerden en çok hangisinde görülmesi beklenir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yüzey şekillerinin ve tarımsal etkinliklerin, yerleşme şekilleri üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Buna göre, aşağıdaki bölgelerimizden hangisinde dağınık yerleşme daha fazladır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Türkiye’de İstanbul, Bursa, İzmir gibi şehirlerde kentsel nüfus oranın yüksek olmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Türkiye’de nüfusun dağılımında aşağıdakiler-den hangisinin etkisi en fazladır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Adana’da nüfus yaz mevsiminde artmaktadır. Bu durumun temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Türkiye'de büyük kentlerdeki nüfus artış hızı küçük kentlere göre daha fazladır. Büyük kentlerdeki nüfus artışının fazla olmasında aşağıdakilerden hangisi etkili değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de kırsal alandan kentlere olan göçün nedenlerinden biri değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İç Anadolu Bölgesi’nde nüfus daha çok dağların eteklerinde yoğunlaşmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.