Bekçilik Sosyal Bilgiler Osmanlı Tarihi Deneme Sınavı

Bekçilik Sosyal Bilgiler Osmanlı Tarihi Deneme Sınavı
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Güzelcehisar da denilen Anadoluhisarı hangi padişah zamanında yaptırılmıştır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki savaşlardan hangisinin Osmanlı'nın Balkanlara yerleşmesinde etkili olduğu savunulamaz?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki saraylardan hangisi Osmanlı Devleti'nin Yükselme Döneminde yapılmıştır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Osmanlı Devleti'nde devletin yönetici ihtiyacını karşılamak için sarayda kurulmuş olan okul aşağıdakilerden hangisidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi 'padişah imzası' anlamındadır?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti'nde başkent olan şehirlerden birisi değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Osmanlı Devleti'nin ilk ciddi toprak kaybına sebep olan antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Osmanlı Devleti'nde padişahlığın hanedanın erkek üyelerinin en yaşlısına geçmesi usulü aşağıdaki padişahlardan hangisi zamanında kabul edilmiştir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, Osmanlı imparatorluğu'nun egemenliğini ve bağımsızlığını korumasına yardımcı olmuştur?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Osmanlı Devleti'nde aşağıdakilerden hangisi, yürütmede padişahı doğrudan temsiz etmez?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.