Bekçilik Sosyal Bilgiler Coğrafi Konum Deneme Sınavı

Bekçilik Sosyal Bilgiler Coğrafi Konum Deneme Sınavı
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Türkiye'nin matematik konumunu ifade ederken aşağıdaki enlem ve boylam derecelerinden hangisi kullanılmaz?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bu durum, Rize, Bingöl ve Diyarbakır il merkezlerinin hangi yönden birbirine yakın olduğunun bir kanıtıdır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Türkiye Yengeç Dönencesi’nin kuzeyinde yer alır.
Yalnızca bu bilgiye dayanarak,
I. Güneş ışınlarını hiçbir zaman dik alamaz.
II. Yükselti doğuya doğru artar.
III. Yıllık sıcaklık farkı fazladır,
hangilerine kesin olarak ulaşılabilir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Türkiye'nin özel konumuna ilişkin aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru değildir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
I. Dağlık ve yükseltisi fazla olan bir ülkedir.
II. Kıyıya paralel ve dik uzanan dağlar vardır.
III. Doğusu ile batısı arasında 76 dk. zaman farkı vardır.
IV. Kuzeyi ile güneyi arasında 666 km kuş uçuşu uzaklık vardır.
Yukarıda Türkiye ile ilgili verilen bazı özelliklerden hangileri özel konum sonuçları ile ilgili değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin özel konum sonuçları arasında yer almaz?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Türkiye'nin kara komşularına ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ankara ve Erzurum il merkezlerinin her ikisinde de karasal iklim görülür. Erzurum’da kışların Ankara’ya göre daha sert geçmesi bu il merkezinin aşağıdaki özelliklerinden hangisi ile ilgilidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Türkiye’nin;
I. Zengin kültür hâzinelerine sahip olması
II. Transit taşımacılığın gelişmiş olması
III. Yıl içinde dört mevsim yaşanması
gibi özelliklerinden hangileri özel konumuna bağlı sonuçları arasında yer alır?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de özel konumun etkisine örnek olarak gösterilemez?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.