Bekçilik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 56

Bekçilik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 56
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Zaman zaman bazı hikayeleri, diğerlerine göre daha çok severiz. Durup dururken neden bizi o kadar derinden etkilediklerini, içimizde uyuklayan hangi karanlığı aydınlattıklarını ya da ruhumuzun yırtılan yerlerini nasıl tamir ettiklerini hiç mi hiç bilemeyiz ama onları eşsiz bir hazine bulmuşçası­na eşe dosta heyecanla anlatırız. Sadece anlatıp durmakla da kalmayız hatta herkes tarafından mutlaka okunmasını Sonra gün gelir heyecanımız bir balon gibi birdenbire söner ve dilimize dolanan hikayeleri de atarız zihnimizdeki hikayeler mezarlığına. Halbuki onlar bizim gelip geçici yanımıza seslenen, kıymetini bilmediğimiz hikayelerdir. Yani bizim bütün tellerimize değil de o an hangi telimiz gerginse sadece o telin en hassas noktasına dokunan hikayelerdir.


Bu parçada yazar "hikayeler" ile ilgili aşağıdaki­lerin hangisinden yakınmaktadır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Su içinde ilerlemeyi büyük oranda kulaç atarak sağlarız. Yüzücülerin hızları arasındaki farklılık da kulacı nasıl attıklarına bağlıdır. En iyi yüzücüler, yalnızca suyu geriye atarak vücutlarını ileri itmezler, aynı zamanda ellerini ve kollarını birer çark ya da pervane gibi kullanırlar. En bilinen itme oluşturma biçimi, suyu bir pedal ya da kürekle yapıldığı gibi geriye atmak. Yüzerken az miktar- da suyu kısa mesafe geriye atmak yerine, fazla miktarda suyu kısa mesafe geriye atmak daha az yorularak daha fazla yol kat etmemizi sağlar.


Bu parçada aşağıdakilerin hangisine değinilmiştir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

  • Sabaha karşı Konya'ya vardığını düşünüyorum.

  • Sen derslerinde başarılı ol diye elimden geleni yapıyorum.

  • Sen de benimle kütüphaneye gelirsen giderim.

  • Geç saate kadar film izlediğimden sabah dersi kaçırdım.


Bu cümlelerin hangisi aşağıdakilerden herhangi biriyle eşleştirilemez?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Konya yakınlarındaki Çatalhöyük'te yapılan son kazılar, neolitik dönemin en büyük yerleşim mer­keziyle ilgili yeni bulgular sağladı. Bu cümlenin ögeleri sırasıyla aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yağışın fazla olduğu yerlerde, dik yamaçlardan aşağıya doğru toprak örtüsünün kaymasıdır. Verilen tanım aşağıdaki doğal afetlerden han­gisine aittir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki destanlardan hangisi Hun Türkleri­ne aittir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi sosyal bilimlerden değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Cihannüma adlı eser aşağıdakilerden hangisine aittir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi eğitim ve kültür ala­nında yapılan yeniliklerden değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi deprem anında yapıl­ması gerekenlerden biridir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Biyoçeşitliliği tehdit eden aşağıdaki faktörlerin hangisinde insan etkisi en az düzeydedir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi insan yaşamına etki eden doğal unsurlardan biri değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Atatürk, ilk olarak aşağıdaki okulların hangi­sinde öğrenim hayatına başlamıştır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

63 kg pirinç üç farklı çuvala rastgele paylaştırıl­mıştır. Birinci çuvaldan 4 kg pirinç alınıp ikinci çuvala eklendikten sonra bu üç çuvaldaki pirinç miktarlarının eşit olması için ikinci çuvaldan 6 kg pirinç alınıp üçüncü çuvala eklenmiştir. Buna göre ikinci çuvalda ilk paylaşım sonun­ da kaç kilogram pirinç vardır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Birlikte gece bekçiliği yapan Yusuf ile Kerem'in mesaisi akşam 19.00'da başlayıp ertesi sabah 07.00'de bitmiştir. Mesai başlangıcından itibaren Yusuf 21 dk'da bir, Kerem 35 dk'da bir düdük çal­mış, ikisinin düdük çalma zamanı aynı ana denk geldiğinde ise sadece biri düdük çalmıştır.


Mesai başladığı ve bittiği anda düdük çalınma­dığına göre Yusuf ile Kerem mesai boyunca toplam kaç kez düdük çalmıştır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

"Ölmeye Yatmak , Bir Düğün Gecesi, Fikrimin İnce Gülü" gibi romanları yazan ve 14 Temmuz 2020'de vefat eden Türk edebiyatının önemli yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

2020 yılı Oscar ödüllerinde en iyi film katego­risinde verilen ödülü aşağıdakilerden hangisi almıştır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Türkiye'nin 2020 Turizm Yılı teması olan antik kent aşağıdakilerden hangisidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Nobel Kimya Ödülü kazanan ilk Türk aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bir okulun A şubesindeki öğrencilerin sayısı, B şubesindekilerden 8 fazladır. A şubesindeki öğrencilerin üçte biri, B şubesindekilerin ise yarısı okul gezisine katılmıştır. Bu iki şubede geziye katılmayan toplam 45 öğrenci olduğuna göre, B şubesindeki öğrenci sayısı kaçtır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.