2022 Yılı Bekçilik Ön Sağlık Aşamasında En Çok Elenme Sebepleri

0
533
2022 Yılı Bekçilik Ön Sağlık Aşamasında En Çok Elenme Sebepleri
2022 Yılı Bekçilik Ön Sağlık Aşamasında En Çok Elenme Sebepleri

Bekçi Adayları, bu yazımızda sizlere 2022 Yılı Bekçilik Ön Sağlık Aşamasında En Çok Elenme Sebepleri hakkında bilgiler vereceğiz.

2022 Yılı Bekçilik Ön Sağlık Aşamasında En Çok Elenme Sebepleri

1- Boy kısalığı: (Erkekler 167cm), Kilo azlığı, fazlalığı: (VKİ 18.00-27,00 arası)

2- Düzenli olarak tedavi görülen bir hastalık, sürekli kullanılan ilaç

3- Ameliyat öyküsü (Laporaskopik veya açık ameliyat), organ kaybı, organ eksikliği

4- Anemi (kansızlık), sık enfeksiyon geçirme, kanamanın durmaması

5- Varis ve diğer damar patolojileri

6- Hemoroid (Basur), Anal Fissür (çatlak), Anal Fistül, Pilonidal Sinüs (kıl dönmesi)

7- Göbek, Kasık, Karın fıtığı, Diafragma fıtığı

8- Karaciğer yağlanması, Sarılık, Karaciğer enfeksiyonu, Hepatit B, Hepatit C, Karaciğerde Kisthidatik ve ameliyatı, Safra Kesesi taşı ve ameliyatı

 9- Kalp/Kalp kapak ve damar hastalıkları, ritim bozuklukları, Kalp delikleri, Hipertansiyon

10- Romatolojik hastalıklar (Ankilozan Spondilit, Romatoid Artrit, Behçet, FMF v.b.)

11- Tiroid Hastalıkları, Diabet ve diğer endokrin hastalıklar, sürekli diyet, sürekli gıda takviyesi ameliyatları

12- Bağırsak hastalıkları, iltihabi Bağırsak hastalıkları (Ülseratif Kolit, Chron), uzun süreli ishalkabızlık, Çölyak hastalığı, gıda alerjileri

13- Astım, Kronik Bronşit, Amfizem gibi tıkayıcı solunum sistemi hastalıkları, Tüberküloz (Verem) gibi bulaşıcı enfeksiyon hastalıkları, Kist Hidatik gibi Akciğerde kitle lezyon veya tümör ve mevcudiyeti

14- Spontan Pnömotoraks (Akciğerde hava kaçağı) ve ameliyatı, göğüs kafesi ameliyatı

15- İşitme kaybı, Kronik Otit

16- Diş eksikliği, Çene ileriliği veya geriliği

17- Görme bozukluğu, gece körlüğü, renk körlüğü, şaşılık ve ameliyatı, göz tansiyonu, göz kapağı düşüklüğü, Katarakt ve ameliyatı, göz ve göz ekleri ile ilgili diğer hastalıklar ve ameliyatları

18- Böbrek ve boşaltım sistemindeki kum, taş, kist, tümör ve benzeri mevcudiyeti ve ameliyatları Böbrek şekil bozukluğu, yerleşim bozukluğu, tek böbreklilik

19- Hareket kısıtlılığı, kas güçsüzlüğü, kas-eklem-tendon hastalıkları ve romatizmal hastalıklar, Kifoz, Lordoz, Skolyoz (omurga eğriliği)

20- Bel fıtığı, boyun fıtığı öyküsü ve ameliyatları

21- Ellerde titreme, Epilepsi, felç, sinir sisteminin ve örtülerinin diğer hastalıkları verme), intihar girişimi, madde kullanımı

22- Yüzde ve eşgal bölgesinde eşgal belirleyici lezyon, dövme

23- Vitiligo, Albinizm, Psöriazis (Sedef), Kellik, bölgesel saç ve sakal dökülmesi ile ilgili hususlar öğrenci adaylarının sağlık nedeniyle ilişiklerinin kesilmesinde en çok karşılaşılan tanılardır.

2022 Bekçilik Parkur Süresi Değişecek mi? Bekçilik Parkur Süresi

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.

Fiziki Yeterlilik Sınavı

1. Yazılı Sınavda başarılı olan adaylar, Fiziki Yeterlilik Sınavına alınırlar.

2. Fiziki Yeterlilik Sınav Komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

a) Fiziki Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki Yeterlilik Sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınav aşamasına geçemezler.

3. Fiziki Yeterlilik Sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet üzerinden yapılan duyuru tebligat niteliğindedir.

 

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin