Bekçilik Matematik Sayı Basamakları Deneme Sınavı

Bekçilik Matematik Sayı Basamakları Deneme Sınavı
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
A7B üç basamaklı sayısında A sayısının basamak değeri B sayısının sayı değerinin 50 katı olduğuna göre kaç farklı AB iki basamaklı sayısı yazılabilir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
AB ve BA iki basamaklı sayılardır.
AB + BA = 143
ise kaç farklı AB iki basamaklı sayısı vardır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Üç basamaklı xyz sayısının birler ve yüzler basamağı yer değiştirdiğinde sayı 693 artmaktadır. Buna göre en büyük xyz sayısı kaçtır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Dört basamaklı 3 farklı sayının yüzler basamağı 5 arttırılıp, onlar basamağı ve birler basamağı 7 azaltıldığında, bu dört sayının toplamı nasıl değişir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Mustafa beş basamaklı iki sayının toplama işleminde ikinci sayıda bulunan binler basamağında ki 7 rakamını 3 görerek işlem yapıyor. Yapılan işlemin sonucu doğru işlemin sonucundan kaç eksiktir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
xy iki basamaklı sayısının rakamları yer değiştirdiğinde sayı 63 artmaktadır. Buna göre xy sayısının alabileceği değerler toplamı kaçtır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
xy3 üç basamaklı ve xy iki basamaklı sayılardır.
xy3 – xy = 597
ise xy sayısı kaçtır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
4xy üç basamaklı sayısı xy iki basamaklı sayısının 21 katından 20 fazladır. Buna göre xy sayısının rakamları toplamı kaçtır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
abc ve cba üç basamaklı sayılardır.
abc – cba = 396
olduğuna göre kaç farklı abc sayısı yazılabilir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

a, b ve c sıfırdan ve birbirinden farklı rakamlardır. Bu rakamlar ile yazılabilen bütün üç basamaklı rakamları farklı sayıların toplamı 3330 olduğuna göre abc şeklinde yazılan en büyük sayı kaçtır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.