Bekçilik Hayat Bilgisi Doğa ve İnsan Deneme Sınavı

Bekçilik Hayat Bilgisi Doğa ve İnsan Deneme Sınavı
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Coğrafyanın doğal sistemlerle ilgilenen bölümleri, bazı bilimlerden yararlanmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi, bu bilimlerden biri değildir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

İnsan, doğal çevre ile sürekli etkileşim içindedir. İnsan, içinde bulunduğu doğal çevrenin bir parçasıdır ve doğal çevre üzerinde bazı değişiklikler yapar. Bu genellemeye, aşağıdakilerden hangisi örnek olarak verilemez?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Dünya'nın değişik bölgelerinde yaşayan inşaların beslenme, giyinme ve barınma şekillerine bakıldığında, büyük farklılıklar görülür. Bu farklılığın temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi, doğal çevre koşullarının insan yaşamına etkisine örnek olarak gösterilemez?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi doğal unsurlardan biridir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi, coğrafya biliminin ilgilendiği konular arasında gösterilemez?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
I. Sonbaharda okulların açılması
II. Kışın yağışların genelde kar şeklinde olması
III. Yazın buğdayların hasat edilmesi
IV. İlkbaharda ağaçların çiçek açması
Yukarıdakilerden hangileri, doğa olayı olarak nitelendirilir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Verimli ovalara sanayi tesislerinin kurulması, tarımı olumsuz yönde etkilerken böyle alanlarda meskenlerin inşa edilmesi depremde can ve mal kayıplarına neden olmaktadır. Bu ve benzeri olumsuzlukların temel nedeni insanın doğayı yeterince tanımaması ve doğayla uyumlu sürdürülebilir projeleri hayata geçirmemesidir. Buna göre, coğrafya biliminin temel amacı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi, insanların doğal çevreden yararlanmak için yaptığı yapılardan biri değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İnsan, doğal çevre koşullarına uyum gücü en yüksek olan canlıdır. Aşağıdakilerden hangisi, yukarıdaki yargıya kanıt olarak gösterilebilir?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.