Bekçilik Güncel Bilgiler Deneme Sınavı – 8

Bekçilik Güncel Bilgiler Deneme Sınavı – 8
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
2022 Mart tarihinde Bekir Pakdemirli'nin görevden affını istemesinden dolayı yerine atanan Tarım ve Orman Bakanı aşağıdakilerden hangisidir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Şubat 2022 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru için öngörülen 6 aylık süre kaç aya indirilmiştir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Türkiye'nin ilk 'Birleşmiş Milletler Kadın Birimi İyi Niyet Elçisi' aşağıdakilerden hangisi seçilmiştir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bilim kurgu filmleri ile tanınan Çetin İnanç, Cüneyt Arkın gibi kişilerle çok sayıda film çekmiş Mart 2022’de hayatını kaybeden Yeşilçam’ın ünlü yönetmeni aşağıdakilerden hangisidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İzlediği savaş yanlısı politikadan dolayı Mart 2022'de Avrupa Konseyi üyeliğinden çıkarılan ülke aşağıdakilerden hangisi olmuştur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Mart 2022'de Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi nerede bulunmuştur?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Karadeniz'in Zeugması olarak bilinen Hadrianapolis Antik Kenti hangi ilimizde bulunmaktadır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Seçim mevzuatında değişiklikler öngören teklif yasalaştıktan sonra, Seçim barajı kaça düşürülmüştür?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Nisan 1919 yılında Yamanlar oyununda Emel rolü ile ilk kez sahneye çıkan ve İlk Türk Müslüman kadın oyuncu olan tiyatrocu aşağıdakilerden hangisidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

‘Devleti Aliyye’ Tanzimant ve Bulgar Meselesi adlı kitaplarıyla tanınan 2016’de vefat eden ünlü tarihçimiz ‘Devleti Aliyye’ Tanzimant ve Bulgar Meselesi adlı kitaplarıyla tanınan 2016’de vefat eden ünlü tarihçimiz kimdir?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.