Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Nedir?

0
593

Üniversite adayları Bölüm Tanıtım kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Nedir? Eğitim Süresi – Dersleri – Mezunu İş Olanakları Nelerdir? hakkında bilgiler vereceğiz.

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Nedir?

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümü gelişmekte olan balıkçılık ve denizcilik sektöründe ortaya çıkan sorunların çözülmesi ve işleyişi devam etmekte olan her türlü operasyonda verimin arttırılması adına çalışmalar gerçekleştirecek ve bu çalışmalara mühendislik prensipleriyle dahil olacak kişiler yetiştiren 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümünün amacı iç su kaynaklarını en etkili ve en verimli şekilde kullanabilmektir. Ülkemizde bulunan potansiyelin en iyi şekilde yönetilebilmesi için uzman kişilerin yetiştirilmesine ihtiyaç vardır. Gelişen balıkçılık ve su ürünleri sektörüne kaliteli elemanlar yetiştirmek bu bölümün en önemli amacıdır. Ayrıca balıkçılık sektörüne karşı farkındalığı arttırmakta amaçları arasında yer almaktadır.

Balıkçılık Teknolojisi bölümünü tercih edecek kişilerin üst düzeyde genel yeteneğe sahip olması, inceleme ve araştırma merakına sahip olması, sabırlı ve dikkatli çalışma alışkanlığının olması, temel bilimlere ve fen bilimlere ilgi duyması, yüzme, dalma ve denize dayanıklı olma durumlarında sağlık problemi olmayan, açık havada ve ıslak-nemli ortamlarda çalışmayı seven kişiler olması gerekmektedir.

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler yurt içi ve yurt dışında deniz ve iç sularda su ürünleri üretim ve avlanması alanında faaliyet gösteren her türlü kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilmektedir. Denizcilik Müsteşarlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Belediyeler, su ürünleri ve gıda işleme, pazarlama firmaları, iç su ve deniz balıkları yetiştiricilik çiftliklerinde sorumlu mühendis olarak, balıkçı gemilerinde, özel limanlarda ve denizcilik kuruluşlarında mühendis ve gemi adamı olarak iş bulma imkanları vardır.

ÖSYM Hangi Puan Türü İle Alıyor?

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümü için ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nın (YKS) birinci ve ikinci oturumuna girilmesi gerekmektedir. Birinci oturum olan TYT sınavında 150 puan barajını geçen öğrenciler ikinci oturuma girmeye hak kazanır. İkinci oturum olan AYT sınavında elde edilen puan ve başarı sırasına göre öğrenciler üniversiteye yerleştirilmektedir. Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümünü bitiren kişiler Su Ürünleri alanında pedagojik formasyon alarak Su Ürünleri Öğretmenliği yapabilmektedir.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin