Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Nedir?

0
633

Üniversite adayları Bölüm Tanıtım kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Nedir? Eğitim Süresi – Dersleri – Mezunu İş Olanakları Nelerdir? hakkında bilgiler vereceğiz.

Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Nedir?

Avrupa Birliği İlişkileri bölümü, merkezinde Avrupa Birliği ile müzakereleri ve uyum sürecinde gerek devlet kurumlarında gerekse de özel sektörde ne gibi değişimlerin katkı sağlama ihtimaline sahip olduğunu araştıran, alternatif önerilerde bulunup ülkeler arasında yürütülmesi gereken ilişkilerin stratejilerini belirlemeyi amaçlayan 4 yıllık lisans bölümüdür.  Avrupa Birliği İlişkileri bölümünden mezun olan kişilere “Avrupa Birliği İlişkileri Elemanı” unvanı verilmektedir.

Avrupa Birliği İlişkiler bölümünde eleman olmak isteyen kişilerin sosyal bilimlere özellikle ekonomi, işletme, sosyoloji, hukuk konularına ilgili ve bu alanlarda başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca seyahat etmekten hoşlanan, genel kültür düzeyi iyi olan, yazılı veya sözlü iletişimi güçlü olan, birliğe üye olan ülkelerden herhangi birinin dilini öğrenmeye hevesli olan, sorumluluk duygusuna sahip ve temsil yeteneğine sahip kişiler olması gerekmektedir.

Avrupa Birliği İlişkileri bölümünden mezun olan kişilerden, çalıştığı kamu ya da özel kuruluşun sosyal, ekonomik, siyasi ve hukuki yapısını incelemek ve bunun Avrupa Topluluğu mevzuatlarına uygun hale getirmek gibi sorumluluklar beklenmektedir.

Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

Avrupa Birliği İlişkileri bölümü uluslararası bir kapsama sahip olduğu için küresel çapta hizmet vermekte birçok kurum ve kuruluşlarda kendilerine çalışma imkanı bulabilmektedir. Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, AB Genel Sekreterliği, OECD, IMF, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, NATO ve UNİCEF gibi uluslararası kuruluşlara kadar değişik kademelerde görev alabilmektedir.

ÖSYM Hangi Puan Türü İle Alıyor?

Avrupa Birliği İlişkileri bölümüne öğrenci alımı Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nın (YKS) birinci ve ikinci oturumu ile tercih yapılmaktadır. Birinci oturum olan TYT sınavından 150 puan alan öğrenci ikinci oturum olan AYT sınavına girme hakkı kazanmaktadır. AYT sınavından elde edilen puan ve başarı sırasına göre öğrenci üniversiteye yerleştirilmektedir. Bu sınav için Türkçe, Matematik ve Sosyal bilimler alanında başarılı olunması gerekmektedir.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin