Teknoloji Sevdalıları, bu yazımızda sizlere Amazon Satış Ortağı Sitesi Nasıl Kurulur? Adım Adım İzlenecek Yollar hakkında bilgiler vereceğiz.
İçindekiler
Amazon Satış Ortağı Sitesi Nasıl Kurulur? Adım Adım İzlenecek Yollar
Jeff Bezos’a milyarlar kazandıran Amazon’u bilmeyen yoktur. Bu ünlü satış sitesi sınırlarını aşarak artık Türkiye’de ve Türkiye’deki pazarlamacılara da bir fırsat kapısı açmakta.
Amazon’un Türkiye’de ki bu girişimiyle birlikte artık satış ve pazarlama işiyle uğraşan bir çok kişi artık satışlarını Amazon üzerinde geliştirmeye başladı. Bunun dışında internet üzerinden çevrimiçi para kazanmak isteyenlere ise yeni bir kapı açtılar. Amazon satış ortaklığı ile kolay bir şekilde para kazanabilirsiniz. İşte size adım adım izlenecek yollar;
İnsanlar internetten para kazanmanın türlü yollarını deniyor; bunlardan birisi de satış ortaklığı. Ülkemizde son zamanlarda artan popüler satış siteleriyle beraber artık satışlardan anlayan kişiler de belli bir komisyon oranında pazarlama yapabiliyor. Ülkemizde ki faaliyetlerini son zamanlarda arttıran Amazon’da bu satış sitelerinden birisi olup hatta bazı insanların mevcut olan bloglarına ve web sitelerine bir Amazon satış ortağı stratejisine bağlı olarak satış sitesi unsurları da ekleyebiliyor.
Kendi amazon satış sitesini kurarak hem kara geçer hem de sitenize belli bir trafik sağlayarak kolay bir şekilde para kazanabilirsiniz.
Amazon Satış Sitesi Neden Kurmalıyız?
Amazon satış ortağı sitesi kurmadan önce neden böyle bir işe girdiğinizi iyice ölçüp biçmelisiniz. Çünkü Amazon’un satış ortaklarına ödediği komisyon oranı genellikle %1 ve %3 oranında.
Ancak bundan dolayı caymanız doğru olmaz. Ne kadar satarsanız o kadar kar elde edeceğinize bağlı olarak günde iki üç satış yaparak sizlerde istediğiniz kadar kazanç sağlayabilirsiniz. Tek bilmeniz gereken iyi bir pazarlama stratejisi. Bunların dışında insanların amazon satış ortağı sitesi kurmasının yararları şunlardır;
- Elinizdeki ürünlerden kar elde edebilmek
- Amazon’un evrensel çaptaki ününden ve güvencesinden faydalanmak
- Doğru ürünü seçerek çok sayıda fırsat sağlamak
- Markanızın tanıtımını yaparak müşteri kazanmak
- İnceleme yayınlarının iyi trafik alması ve çok müşteri çekmesi
- Uzun vadede kazanç sağlamak
Amazon satış sitesi kurmanın yararlarının dışında zararları da var; bunlar;
- Amazon satış sitesindeki satıştan elde edilen oranlar düşüktür.
- İnceleme odaklı satış oluşturmak genellikle zaman alır
- Amazon satış sitesinin uzun süreli olması için iyi bir inceleme gerekiyor.
Amazon Satış Sitesinde Satabileceğim Ürünü Nasıl Seçerim?
Bu tamamen açtığınız site ya da bloğun hedeflediği kitleye bağlı olarak belirlenir. Örneğin evcil hayvanlarla ilgili bir web sitesine sahipseniz burada evcil hayvanlarla ilgili malzemeler, kulübeler, yemler vb. şeyler satabilirsiniz. Ya da bir eğitim kanalıysanız. Burada konu anlatım kitapları, ders araç gereçleri gibi malzemeler satabilirsiniz. Bu tamamen size bağlı. Yani bunu belirlerken uzun vadeli olmasına ve inceleme yapacağınız alanın hedeflediğiniz kitleye hitap ettiğini bilmelisiniz. Böylece daha hızlı trafik çekebilirsiniz.
Doğru Alan Nasıl Seçilir
Web sitesini oluşturmadan önce doğru alanlara hitap ettiğinizi kontrol etmeniz gerekir. Zira Amazon satış ortağı sitesi açmanın bir faydası olmayacaktır. Satış sitenizin en iyi seviyeye ulaşması için iki yol vardır.
1-Katı Hedefli Trafik
Amazon satış ortağı web sitesine gelecek olan müşterilerin çoğu muhtemel olarak anahtar kelimelerden ve tarayıcı aramalarından gelecektir. Bu nedenle anahtar kelimeleri hitap ettiğiniz alan ve ürüne dönük olduğunu iyi bilmeniz gerekir. Anahtar kelimeler ürünü tanıtan kısa ve zincirleme kelimelerden oluşmalıdır.
Satış yapmak isteyen kişilerin nasıl bir araştırma yaparak alacağı ürünü araştırdıklarını iyi bilmeniz gerekir. Böylece o ürüne çok çabuk ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Örneğin evine masa alacak birisi için “Ucuz masa nasıl alınır” gibi bir başlık koymak sitenize trafik çekmez. Bu bilgilendirme yazısıdır. Müşterilerinizi çekmek için daha stabil başlıklar koymalısınız. Eğer iyi bir kazanç sağlamak istiyorsanız daha katı trafik çekmenizde fayda var.
2-Yüksek Fiyatlı Ürünleri Tanıtma
Sitenizde Amazon ürünlerini tanıtacağınız için yüksek fiyatlı ürünleri tanıtmak en doğrusu olacaktır. Çünkü Amazon’da ki satışlardan elde edeceğiniz kâr oranı çok düşük. Eğer yüksek fiyatlı bir ürün incelemesi yaparsanız daha fazla kâr elde edebilirsiniz.
Eğer yüksek fiyatlara sahip bir ürün bulamazsanız bile üzülmeyin, son zamanlarda insanların en çok ne aldığını araştırarak o ürünlere dönük bir inceleme yazısı yazabilirsiniz. Böylece az da olsa kazanç sağlayabilirsiniz.
İyi Bir Amazon Satış Sitesinin Unsurları
Barındırma: Gelecekte sorunsuz bir şekilde satış yapmak için geniş bir ziyaretçi akımına hitap eden bir site altyapısı oluşturulmalıdır.
Tema: Sitenizin işlevsel ve kolay gezilebilir olması için çok sayıda sekme olmayan ve sade bir tasarım kullanılmalıdır.
İçerik Yönetim Kolaylığı: Herhangi bir ürün hakkında ürünlerinizi kolay bir şekilde pazarlamak için içerik yönetiminiz kolay olmalıdır.
Güvenlik: Siteniz eğer iyi bir kâr oranı elde ediyorsa gelecek olan saldırıları göz ardı etmemelisiniz. Bu nedenle hem ziyaretçilerinizin hem de sitenizin güvenliğini iyi ayarlayın
Analiz: Sitenize gelen ziyaretçilerin analiz ve verilerini kontrol edin.
Bağlantı Yönetimi: Tüm bağlı kuruluşlara tek bir bağlantı sağladığınızdan emin olun eğer bağlantınız değişirse bunu kolay bir şekilde bu sitelere iletebilin.
Ürün Ekranı: Ürün ekranınız Amazon’un şartlarına uygun olmasına dikkat edin.
Bağlantı Yerelleştirme: Hitap ettiğiniz coğrafyaya uygun bir bağlantı oluşturun.
Amazon Satış Ortağı Sitesi Nasıl Kurulur?
1.ADIM: TEMEL BİLEŞENLER
Burada Amazon satış ortağı ve niş sitelerinin nasıl kurulduğuyla ilgili temel bileşenleri öğreneceksiniz.
1-1: Alan Adı (Barındırma): Satış sitesi oluşturmanın ilk aşamasıdır. Böylece hitap ettiğiniz kesime kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Bu aşama sizin sunucularınızın kesinti yaşamamasına, sitenizin düzenli olarak yedekleme yapmasına, kolay ve basit bir arayüze sahip olmasına, ziyaretçiler için işler yolunda olmadığında iyi bir destek hattı sağlamasına fayda sağlar.
1-2: İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
Sitenizin iskeleti olan CMS sitenize gelen ziyaretçilere varana kadar sitenizin temel taşını oluşturan bir çok etmeni kontrol etmenizi sağlayan bir bileşendir. Bir nevi sitenizin işlevselliğini sağlayan ücretli ücretsiz alanlardır. Bunun için WordPress’i seçebilirsiniz.
WordPress piyasadaki CMS hizmeti veren web sitelerinden daha kapsamlı eklentilere sahip bir web sitesidir.
1-3: Tema
İyi bir satış sitesi için tema da önemlidir. Bunun için iyi kodlanmış bir temaya sahip olmanız gerekir. Düzenli ve zamanında gelen güncellemelere açık olmalı, eklentilere uyumlu olmalı, temanın önemli olmasının yanı sıra birden fazla sorunu da içinde barındıran bir etmen olduğuna iyi bir destek hattına da sahip olmalıdır.
2.ADIM: CIVATALAR
Amazon satış ortağı web sitenizin temel bileşenlerini kurduktan sonra önemli olan bir diğer nokta da sitenize kolaylıklar sağlayan cıvataları ekleyebilmenizdir. Cıvatalardan kasıt eklentilerdir.
2-1: Ek Güvenlik: İyi korunan bir siteniz olsa bile bilgisayar korsanları sitenize kolay bir şekilde girebilir. Bu nedenle ek güvenlik hizmetlerini iyi ayarlamanız gerekir.
2-2: Arama Motoru Optimizasyonu: Sitenize organik trafik çekebilmek için önemli noktalardan birisi de Google aramalarda ön sıralarda çıkmaktır. Bu nedenle veri ve sayfa analizlerini baz alarak bazı SEO araçlarından yardım alabilirsiniz. SeoPress bunun için en iyi araçlardan birisi.
2-3: İnternet Analizi: Web siteniz internetteki kesime hitap ettiği için satış siteniz için internet analizi de önemli bir nokta. Çünkü burası sitenizin ne şekilde büyüyeceğini kontrol edeceğiniz önemli bir alan. Böylece sitenize gelecek olan trafiği ayarlayabilirsiniz. Bu sayede Amazon’dan pazarlanan ürünün hedef kitlesini kendiniz belirleyebilirsiniz.