Gündem, kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır? Ne Kadar Kazandırır? hakkında bilgiler vereceğiz.
Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır? Ne Kadar Kazandırır?
Kaydınızı tamamlamak için aşağıdaki bilgilerin hazır olduğundan emin olun. Kaydınızı oluştururken size yardımcı olması adına Amazon Satıcı Hesabı Oluşturma Rehberimizi indirebilirsiniz.
- İşletme e-posta adresi
- Geçerli kimlik bilgileri: Birincil irtibat kişisi, hesap sahibinin kendisi ya da hesap sahibinin adına şirket içinde Amazon Türkiye’de satıştan sorumlu olacak kişidir.
- Şirket kayıt bilgileri: İşletme türü, şirket sicil numarası, şirket vergi numarası ve kayıtlı iş adresi bilgisi
- Kimlik ve adres doğrulaması için Adres Kanıtı (Kredi Kartı Ekstresi ya da Banka Hesabı Dekontu)
- Ödeme yapılabilecek kredi kartı: Geçerli ve süresi dolmamış bir şahıs ya da şirkete ait kredi kartına ihtiyacınız olacak. Üyelik aşamasında bir tutar çekilmez ancak kredi kartı, hesap bakiyeniz yeterli olmadığı zamanlarda Amazon Türkiye satış ücretlerini tahsil etmek için kullanılabilir.
- Telefon numarası: Ülke koduyla birlikte geçerli bir telefon numarası
Amazon’un avantajları
Amazon Türkiye’de satış yapmaya başladığınızda, büyük ölçekli işletmelerden, esnaf satıcılara kadar her türden satıcıya ev sahipliği yapan bir perakende satış noktasının parçası olursunuz. Hepsinin burada satış yapmasının bir nedeni var; dünya çapında alışveriş yapmak için Amazon’u ziyaret eden yüz milyonlarca müşteriye ulaşmak.
- Pazaryeri satışları dünya çapında Amazon’daki fiziksel ürün satışlarının yaklaşık %60’ını oluşturuyor ve bu satışlar Amazon’un kendi perakende satışlarından daha hızlı artıyor.
- 2019’da dünya çapında 200.000’den fazla girişimci Amazon mağazalarımızdaki satışlarında 100.000 dolar geliri aştı.
Amazon dropshipping’in avantajları
- Herhangi bir ürün üretmeden ve depolamadan, uygun tedarikçiler bularak satışa sunabilirsiniz.
- Popülerliği artan ürünleri tespit ederek stoksuz satışa sunabilirsiniz.
- Amazon’un milyonlarca ziyaretçisine ürün sunar ve yüksek bir satış potansiyeline sahip olursunuz.
- Ürünlerinizi Amazon’da listeleyeceğiniz için arama motorlarındaki görünürlüğünüz yüksektir.
- Dropshipping yapmayı bıraksanız bile, Amazon FBA ve Amazon FBM modelleriyle devam edebilirsiniz. Bu anlamda her zaman bir B planı sunduğundan bahsedilebilir.
Amazon dropshipping’in dezavantajları
- Satış komisyonu ödemek zorundasınız. Satış komisyonları, her işlem sonrası Amazon satış panelinizde belirir ve size bir rapor olarak sunulur. Bu oran genellikle %8 ile %15 arasında değişmektedir.¹
- Aynı ürünü satan diğer satıcılarla rekabet etmeniz gerekir. Dolayısıyla, kâr marjınızı bir miktar azaltmanız gerekebilir. Bir diğer çözüm, fiyatlandırmayı dinamik olarak ayarlamaktır.
- Satışa sunacağınız ürünler için pazar araştırması yapıp ürünün uygun bir kâr marjı sunup sunmadığına karar vermelisiniz. Bu zaman alabilir.