Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

0
534

Üniversite adayları Bölüm Tanıtım kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Eğitim Süresi – Dersleri – Mezunu İş Olanakları Nelerdir? hakkında bilgiler vereceğiz.

Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Alman Dili ve Edebiyatı bölümü Alman dilin ve edebiyatının hem tarihi hem de günümüzde araştıran, belgeleyen ve yayan beşeri bilimler alanıdır. Almanca çalışmalarının akademik bölümleri genellikle dil ve edebiyat bileşenlerinin yanı sıra Alman kültürü, Alman tarihi ve Alman siyaseti derslerini içermektedir. Kısacası bu bölüm Almanya başta olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerin edebiyatları ve kültürleri tarihi gelişim içinde veren 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü tercih edecek öğrencilerin sözlü ve yazılı iletişim becerilerinin güçlü olması, gündemi ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi, sabırlı olması, yaratıcı olması, Alman diline ve kültürüne ilgi duyması, ekip çalışmasına yatkın olması ve insanlarla kolay iletişim kurabiliyor olması gerekmektedir.

Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan kişilerden Almanca diline ve Almanya kültürüne sahip olarak, gerekli kaynaklara dayanarak araştırma ve nesillere bu araştırma sonuçlarını sunmak gibi sorumlulukları vardır.

Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

Alman Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları kariyer seçenekleri konusunda oldukça fazla imkana sahiptirler. Mezunlar pedagojik formasyon alarak özel veya devlet eğitim kurumlarında Almanca Öğretmenliği yapabilmektedir. Ayrıca bir turizm firmasında rehberlik, tercüme bürolarında görev alma, konsolosluk ve büyükelçilikler de çalışma, serbest turist rehberi olma, Almanca web siteleri açarak kendilerini geliştirme, yeminli ve noter onaylı tercüme odalarında çevirmenlik yapma, reklam ajanslarında ve medya kuruluşlarında iş bulma imkanına sahiptirler.

ÖSYM Hangi Puan Türü İle Alıyor?

Alman Dili ve Edebiyatı bölümü için ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan TYT (temel yeterlilik testi) sınavında 150 puan barajının aşılması gerekmektedir. Ardından üçüncü oturumu olan YDT (yabancı dil testi) sınavında elde edilen puan ve başarı sırasına göre bu bölüme tercih yapılabilmektedir.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin