Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Nedir? Nasıl Girilir?

0
669
AÖF sınavları için ders çalışma
AÖF sınavları için ders çalışma

AÖF Adayları, bu kategorimizdeki bu yazımızda Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Nedir? Nasıl Girilir? hakkında bilgiler vereceğiz.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Nedir?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 1982 yılında kurulmuş olan ve uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren Anadolu Üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi yaşadığı ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan hatta örgün bir şekilde üniversite okumaya vakti olmayan kişilere hizmet veren bir fakültedir. Açıköğretim Fakültesi her insanın kendi öğrenme hızında eğitim görmesini sağlar. Yüz yüze eğitimde gerekli olan barınma, konaklama, ulaşım ve beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır. Zaman ve mekandan tamamen bağımsız olduğu için adayların internet bağlantısı olan her yerden 7/24 erişim olanağı sağlar. Ayrıca Açıköğretim Fakülteleri öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatmaktadır.

Açıköğretim Fakültelerinde (AÖF) avantajlar kadar dezavantajlarla da karşılaşmak mümkündür. Derslere girilmeden ezber ile sınavlara girildiğinden ve ders hakkında okuyarak yeterli bilgiye sahip olmanın güçlüğünden dolayı ve ders anlatan hocaların olmaması eğitim sürecinde sıkıntılar yaşatmaktadır. Bunun yanı sıra işletme sahipleri açık öğretim mezunlarını çok fazla önemsememekte ve bilgi açısından yetersiz bulmaktadır. Bu sebeple iş bulma sırasında sıkıntılar ortaya çıkmaktadır.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri her yıl vize, final ve bütünleme sınavlarına girmektedir. Sınav sonucunda elde edilen başarıya göre öğrenciler bir üst sınıfa geçmektedir. Ancak son yıllarda AÖF sınav sisteminde değişiklik meydana gelmiştir ve kredili sisteme geçilmiştir. Kredili sistem ise bahar dönemi ve güz dönemi olmak üzere 2 döneme ayrılmıştır. Her dönemde bir vize ve bir final sınavı yapılmaktadır. Kredili sistemin gelmesiyle birlikte bütünleme sınavları da kaldırılmıştır.

Açıköğretim Fakültesine (AÖF) Nasıl Girilir?

Açıköğretim Fakültesine girebilmenin ilk koşulu üniversite sınavına girmiş olmaktır. Üniversite sınavına girip baraj puanının aşıldığı durumda Açıköğretim Fakültesine girmeye hak kazanılmaktadır. Açıköğretim Fakültesinde bazı bölümler kontenjansız bölümlerdir. Üniversite sınavında barajı geçen herkes öğrenci olarak bu bölümlere girebilmektedir. Ancak bazı bölümlerde kontenjanlar vardır ve bu kontenjanlı bölümlere girebilmek için üniversite sınavından biraz daha yüksek bir puan alınması gerekmektedir. Ayrıca Açıköğretim Fakültesi (AÖF) herhangi bir örgün üniversite de okuyup mezun olan adaylar içinde ikinci bir üniversite imkanı sunmaktadır.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin