99. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 5

99. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 5
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi yaya devriyenin dezavantajlarından değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlilerince kontrol altına alınan olay yerine aşağıda sayılan hangi görevliler veya görevlinin girişine müsaade edilmez?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi Sinan’ın nokta görevi yerinden ne kadarlık bir mesafe ayrılması doğrudur?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun kabul yılı aşağıdakilerden hangisidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre; özel güvenlik görevlilerinin, görevli oldukları süre içinde ve görev alanlarında kullanabilecekleri güvenlik önlem ve tedbirleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisinin, eşkâl tespiti hususunda dikkat edeceği hususlardan değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Termal kamera ……….bağlı olarak görüntü almak amacı için kullanılır. Yukarıdaki boşluğa gelecek uygun ifade hangisi olmalıdır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi “Kapalı Yer Toplantıları”nın avantajlarından birisi değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 sayılı Kanunun 7’inci maddesinde belirtilen “Özel güvenlik görevlilerinin yetkileri” ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisinde polisin ve özel güvenliğin görev alanını düzenleyen kanun numaraları doğru olarak verilmiştir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Özel güvenlik görevlisi Selim görev arkadaşı ile birlikte araç kontrol noktasındaki görevi sırasında şüphelendiği bir aracı durdurur. Araçta bulunan sürücü ve üç yolcuyu aynı anda araçtan indirerek aracın içerisini hızlıca kontrol eder. Sonra sürücüden anahtarı isteyerek kendisi bagajı açar ve bagaj içini kontrol eder. Sürücüye araçla ilgili bir takım teknik sorular sorarak heyecan durumunu ve araç ile ilgili bilgisini kontrol eder. Taşıt kontrol aynası ile aracın altını kontrol eder.” Selim ve arkadaşı kontrol sırasında hangi hataları yapmıştır?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki kişilerden hangisinin aranması özel hükümlere bağlı değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki yetki guruplarından hangisi tümüyle özel güvenlik görevlisine aittir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

ÖGG Adnan “Devriye Turu Öncesi Hazırlık” yapmaktadır. Bu hazırlık sıralamasının hangisi doğrudur?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Ülkemizde haşhaş ekimi ve ürünün işlenmesi gibi konular hangi kurumun görev alanına girmektedir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

5188 sayılı Yasaya göre özel güvenlik görevlilerinin; hava meydanı, liman, gar, istasyon gibi toplu ulaşım tesislerinde kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyalarını X-ray cihazından geçirme yetkileri bulunmaktadır. Hava limanlarına girerken tüm eşyalar X-ray cihazı ile aranmaktadır. Bu arama ne tür bir aramadır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Yunus, görevli bulunduğu alışveriş merkezine giriş yapan şahısların araçlarının bagajlarını kontrol etmek için açtığı esnada bir aracın bagaj kapağının camının kırılmasına sebebiyet vermiştir. Bu zararın tazmini amacıyla alışveriş merkezindeki özel güvenlik hizmetlerini yürüten firmaya getirilen yükümlülük aşağıdakilerden hangisidir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

I.Bedeni kuvvet

II.Maddi güç


III.Silah kullanılması


Yukarıda sayılan zor kullanma türlerinin kullanılması hangi sıralama ile olmalıdır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisinde silahlı özel güvenlik görevlisi çalıştırılmasına izin verilebilir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 sayılı Özel güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddesindeki ‘‘Görev alanı’’ belirlemede usul nedir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şüpheli bir paketle karşılaşıldığında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

İki olumsuz durum karşısında bilişsel olarak çelişki yaşayan birisi aşağıdaki çatışma çeşitlerinden hangisine maruz kalır?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Toplumdaki bireyleri bir hedefe yöneltmek, onları isteklendirmek için yapılan iletişim aşağıdaki kitle iletişim fonksiyonlarından hangisinde ifade edilmektedir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Uyuşturucu maddeler ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi yangın sınıflandırılmasına dahil değildir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.