99. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 13

99. Dönem Özel Güvenlik Sınavında Çıkabilecek Sorular – 13
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İç kanamalarda hangi uygulama yanlıştır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yetişkinde kalp masajı basısı nereye yapılır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Dış kalp masajı ve yapay solunuma ne zaman son verilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İlkyardımcı, kaza yerinin değerlendirilmesinde aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Genel kolluk-Özel kolluk ilişkileri bakımından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi Genel Kolluğun görevlerinden değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bilgisayar vb. elektronik hassas cihazları yangınlarının söndürülmesinde kuru kimyasal tozlu söndürme cihazlarının tercih edilmemesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Acil durum Önlemleri hangi haller için uygulanır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kuru kimyevi portatif söndürücü nasıl kullanır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

A.sınıfı yangınları (odun, kömür, kağıt vs.) söndürmek için hangi işlem uygulanmaz?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Giysileri tutuşan bir insana nasıl müdahale edilir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi eroin maddesinin özelliklerinden değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yaya olarak koruma yapılması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi koruma aracının özelliklerinden değildir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve diğer ilgili mevzuat ile özel güvenlik görevlilerine verilen yetki, görev ve sorumlulukların niteliği ve kapsamı dikkate alındığında, kolluk uygulamalarında sıkça düzenlenen aşağıdaki tutanaklardan hangisi özel güvenlik görevlilerince de düzenlenebilir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisi hangisinden yararlanamaz?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aynı işyerinde veya aynı işverene bağlı işyerlerinde, kesintisiz 12 ay pirimi ödenen özel güvenlik görevlisinin hangi hakkı ortaya çıkar?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Türk Ceza Kanunu anlamında “kast” nedir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi copun kullanma şekillerinden değildir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda göz yaşartıcı gaz kullanımında dikkate alınması gerekenlerden değildir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Koruma personelinin zor kullanma tedbirlerinden olan silah kullanma da dikkat etmesi gereken en temel husus nedir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Meskûn mahalde ve yakın koruma görevi yapan görevliler taşıyacağı silah seçiminde ilk hızı ve azami menzili düşük, kullandığı mermi çapı büyük silahlar tercih ederler. Bunun sebebi aşıdakilerden hangisi değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özellikle kapalı depo ve tanklarda çıkan akaryakıt yangınlarında etkili bir söndürücü olan köpüğün söndürme yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yanma olayının meydana gelebilmesi için aşağıdaki birleşimlerin hangisi gereklidir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Amfetaminler hangi grup uyuşturuculardandır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.