99. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 6

99. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 6
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi silahın düzenli temizlenmesindeki amaçlardan değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi silahların sınıflandırılmasında yer almaz?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

İyi bir atıcıda aşağıdaki özelliklerden hangisi bulunmaz?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Toplu tabancalarda aşağıdaki parçalardan hangisi bulunmaz?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kapsülün ana görevi aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi çekirdekli fişeklere örnektir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Fişek yatağında fişek olduğunu gösteren emniyet tertibatı hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere kaç derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi atış antrenman metotlarından değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

7,62x51 mm” fişek tabirinde 7,62 mm neyin ifadesidir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Atışta ilk hız nedir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Tabancaların namlusunda bulunan setlerin çekirdek üzerinde bıraktığı ize ne denir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Atış anında “Gez, Arpacık ve Hedef”in görüntüsü nasıl olmalıdır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Çekirdeğin namlu içinde bir defa dönmesi için ilerlediği mesafeye …… denir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi fişeğin unsurlarından değildir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki parçalardan hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlar?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatında yer almaz?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Tabancanın iğnesinin kırılması durumunda aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yerine getiren yayın görevi nedir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yarı otomatik tabanca nedir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi sürgü grubu (kapak takımı) üzerinde yer almaz?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki silah parçalarından hangisinin balistik izin oluşması yönünden etkisi yoktur?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Fişek rampası kırılan bir tabancada aşağıdaki arızalardan hangisi görülür?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Tetiğe ilk basınç uygulamaya başlamadan önce alınması gereken boşluğa ne ad verilir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Eğitmen gözetiminde poligonda atış yapan Yelda’nın 3’ncü atışta silahı arıza yaptı. Yelda’nın yapması gereken davranış hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.