99. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 2

99. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 2
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan tertibata ne ad verilir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Doğru nisan alma aşağıdakilerden hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangileri nişan tertibatı içerisinde yer alır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Göz- gez- arpacık ve hedefin aynı düzlem üzerinde bulunmasından oluşan hatta ne denir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Ateşlemeden sonra sürgünün geri gelmesini sağlayan parçanın ismi nedir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Rampa nerede bulunur?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silahların parçalarından biri değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki parçalardan hangisi sürgü üzerinde bulunmaz?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Atış sırası bekleyen fişeklerin işgal ettiği yere ………………… denir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silahın hangi parçası mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarar?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi hafif ateşli silahın ana parçalarından değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Hangi silahta kurma kolu emniyeti bulunur?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Çıkarıcı silahın hangi ana parçası üzerinde bulunur?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerinin hangisi nişan hattında bulunmaz?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Çap nedir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Namlunun iç kısmında helezon şeklinde uzanan çıkıntılara ne denir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Gez ve arpacık tabancanın hangi ana parçası üzerinde bulunur?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kimyasal silahları ateşli silahlardan ayıran özellik nedir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi 6136 sayılı yasa kapsamında değerlendirilmez?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi kimyasal silahların özelliklerinden değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kilitleme makaralarının görevi nedir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki silahlardan hangisi 6136 sayılı kanun kapsamına girer?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel şekil ve niteliği bulunan mermi çekirdeğini barut gazı basıncı ile uzak mesafeye atan aletlere ne denir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.