99. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 1

99. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 1
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Tam otomatik silah aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangileri sürgü (kapak takımı) üzerinde bulunur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangileri silahın dolduruş yapmamasına yol açabilecek nedenlerdendir?

I. Silahta fişek olmayabilir.


II. İğne yayı kırık olabilir.


III. Şarjör tutucu pimi arızalı olabilir.

IV. Barut miktarı az.


V. Şarjörde hatalı fişek olabilir.

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi 6136 sayılı Kanun kapsamına girer?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Etkili mesafe nedir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Taşıma ruhsatı, silahlar için kaç yıl geçerlidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

6136 sayılı Kanun çerçevesinde ateşli silah ruhsatı alacak kişiler en az kaç yaşını doldurmuş olmalıdır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi silah sökülürken dikkat edilecek hususlardan değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi gez ve arpacığın birlikte oluşturduğu sisteme verilen isimdir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Tabancada son fişek atıldıktan sonra sürgü geride takılı kalmıyorsa bunun sebebi nedir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hedefte vuruşlar merkezin altında toplanmış ise aşağıdaki şıklardan hangisi yapılmalıdır ?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi poligondaki emniyet tedbirlerindendir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kesici silahlar hangi silah grubu içerisinde yer alır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Atışa hazır fişeğin işgal ettiği yere ………, atış için sıra bekleyen fişeklerin işgal ettiği yere de …….. denir.” Boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdaki hangi seçenekte verilmiştir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makinalı tabanca modelidir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi atış antrenman metotlarından değildir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kapsülün ana görevi aşağıdakilerden hangisidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki fişeklerin hangisinde barut bulunmaz?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silah taşıma ve kullanma yetkisi olan bir görevlinin aşağıdakilerden hangisini bilmesine gerek yoktur?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi silah temizliği ve bakımı yapılırken kullanılan malzemelerden değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silahla yapılan kazaların kişisel sebeplerinden değildir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi silahın dolduruş yapmamasının sebebi olamaz?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Gaz tabancaları hangi silah grubunda yer alır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.