98. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 26

98. Dönem ÖGG Silah Bilgisi Çıkabilecek Sorular – 26
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangi tabanca, tetiği çekildiğinde horozu kurup düşer?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Birkaç kişinin ya da aracın yardımı olmadan kullanılamayan tahrip gücü fazla olan silahlar ağır ateşli silahlar olarak adlandırılır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ağır ateşli silahlar sınıfına girmez?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Emniyet sistemi olmayan silah aşağıdakilerden hangisidir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi tabancalardaki emniyet sistemleri içinde yer almaz?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İğne darbesi ile ateşlenen parça hangi seçenekte doğru verilmiştir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangi seçenekteki parça, şarjörü oluşturan parçalardan biri değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'a göre ateşli silahların taşınabileceği yerler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Mermi çekirdeğinin atış mesafesi aşağıdaki seçeneklerden hangisinden etkilenmez?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangi seçenekteki faktör silahın dolduruş yapmasını engellemez?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Genel emniyet kuralları ile ilgili olarak "Silahın emniyetli bir şekilde nasıl kullanılacağı öğrenilmezse, o silahın kullanılmaması gerekir" ifadesine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.